ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Mlađi sin želi otići... Traži što mu pripada...  Ima pravo...Otac prihvaća i daje... On odlazi i rasipa, razvratno...dok ima. Oko njega društvo, prijatelji, žene. Kad je sve potrošio nestaju svi...nema više fešta, nema više prijatelja  ni žena, samo samoća i glad u kojoj dolazi k sebi i shvaća što je učinio. U potpunoj bijedi, porazu,  shvaća  da i najamnici njegova oca " imaju kruha napretek", a on umire od gladi. Čvrsto odlučuje vratiti se i biti sluga svome ocu, jer je dostojanstvo sina izgubio: "Nisam više dostojan zvati se sinom tvojim..."

I dok se vraća, još u bijedi, "Otac ga ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga..." Vraća sinu dostojanstvo sina:" Sin mi ovaj bijaše mrtav i oživje, izgubljen i nađe se. I stade se veseliti..."  Bog je Isusov i naš Otac, koji se raduje povratku svakog izgubljenog sina, svake izgubljene kćeri. Vrati se Ocu, vrati se Bogu, on te čeka.

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow