ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Ministar Biškupić u Međimurju i u Sv. Jurju na Bregu

Ministar kulture Božo Biškupić tijekom svog posjeta Međimurskoj županiji održao je radni sastanak s vodećim ljudima županije, međimurskih gradova te s djelatnicima u kulturi. Tom prilikom razgovoralo se o planovima za sljedeću godinu koja će, kako je rekao Biškupić, biti finacijski vjerojtno ista kao i ova, ako ne i teža.

 

Ministar Biškupić je  sa svojim domaćinom, međimurskim županom Ivanom Perhočom uskladio listu prioriteta kojoj će se pristupiti u 2011. Ta lista prirodan je nastavak projekata koji su već započeti.

Govoreći o potrebama u kulturi Međimurja, ministar je istaknuo svoju potporu Knjižnici Nikoli Zrinski u Čakovcu kojoj je u ovoj godini doznačeno 450 tisuća kuna, a najavljena je i pomoć u sljedećoj godini. Tijekom sastanka dotakle su se teme glazbe, amaterske kazališne skupine Pinklec kao i Bibilobusa za kojim ova najsjevernija hrvatska županija vapi. Prvi čovjek ministarstva kulture najavio je projekt izložbe koja se planira postaviti sljedeće godine u Zagrebu kojom će se objediniti Međimurje, Zagorje i Podravina po uzoru na izložbu Baranje, Srijema i Slavonije. Međimurski župan Ivan Perhoč izrazio je zadovoljstvo dogovorenim.

Nakon radnog sastanka Ministar je obišao Stari grad i  Knjižnicu "Nikola Zrinski" u Čakovcu te crkvu Sv. Juraj na Bregu u Pleškovcu gdje se iz prve ruke mogao uvjeriti u napredak radova na obnovi crkve koja se urušila prilikom konzervatorskih radova.

Nakon urušavanja crkve nije bilo puno onih koji su vjerovali da će obnova biti tako brza, a ministar Biškupić je posebno bio oduševljen viješću da će je vjernici moći koristiti već od ovog Božića, te je obećana financijska pomoć u obnovo crkve od strane Ministarstva kulture.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow