ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Peta korizmena nedjelja

“Evo, činim nešto novo; već nastaje: zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši...” Iako je Bog izvor svakog zakona, on ga nadilazi i ostaje slobodan, činiti nešto novo, na razini koju ljudska logika ne može  bez vjere dokučiti. On može učiniti “put kroz more” i dati vodu u pustinji. On može zaustaviti prirodni zakon kojega je tvorac, u providonosnom momentu koji samo On može dokučiti.

On može i hoće opravdati čovjeka u bezakonju, milosrđem i žrtvom života svoga Sina. On ne dokida moralnog zakona već ga nadilazi i sam ispravlja ono što su njegova stvorenja ljudi uneredili.

Predivan primjer je i današnje spasenje žene preljubnice, uhvaćene u samom činu preljuba. Ne dokidajući zakona pita izvršitelje pravde: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen...!” I svi odlaze, ostaju on i žena. Ljubav Božja, puna milosrđa, daje novu šansu posrnulom čovjeku i traži od njega novi život, po ljubavi: “Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti...”

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow