ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

NEDJELJA BOŽJEGA MILOSRĐA - BIJELA NEDJELJA

Nekada se ova nedjelja zvala Bijela po krštenim katekumenima koji su u bjelini sudjelovali na misnom slavlju. Cijela se osmina slavila kao produženi Uskrs, kao što je i svaka nedjelja mali Uskrs. Nedavno je papa, sveti Ivan Pavao II., uveo blagdan Božjega milosrđa. Isus je od sestre Faustine tražio uvođenje ovog blagdana kako bi nam još više posvijestio svoje neizmjerno milosrđe. Doista, ako želimo sažeti evanđelje u dvije riječi možemo reći: ljubav i milosrđe. Bog je ljubav i milosrđe! Ima li išta ljepše od toga za nas? Pristupajmo mu s puno povjerenja!

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow