ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Poštovani roditelji firmanika ove nedjelje 31.05. imat ćemo roditeljski sastanak nakon mise u 7.30. u crkvi +++ Župni vjerunauk firmanika subota 30.05. u 7.30. i prvopričesnika u 9.00. u crkvi+++

Na nedjelju Cvjetnice 14. travnja 2019. započeli smo Veliki tjedan u kojem se spominjemo Isusova slavna ulaska u Jeruzalem, ali i njegove muke, smrti i uskrsnuća.

Dan ustanovljenja Euharistije i Svetoga reda proslavili smo na Veliki četvrtak misnim slavljem Večere Gospodnje s početkom u 18.00. sati. U homiliji vlč. Ivica posebno je potaknuo vjernike na molitvu za svećenike čitavoga svijeta. Naglasio je važnost svećenika koji je poslan da bi u ime Božje djelovao među narodom, dijelio sakramente vlašću koju mu je povjerila Crkva i bio slika samoga Krista na ovoj zemlji.I ove godine župnik je oprao dvanajstorici naših župljana noge spomen je to što je Isus učinio na Posljednjoj večeri. To je gesta koja izražava samu bit krščanskog postojanja : bitii u službi drugih poput Isusa. Nakon euharistiskog slavlja ostali smo nekoliko trenutaka u šutnji klanjajući se Isusu u Presvetome oltarskome sakramentu.

Obredi Velikoga petka započeli su u 17. 00 sati. U tišini i sabranosti narod se okupio u Crkvi, a svi zajedno sudjelovali smo u obredima slušajući biblijske tekstove i navještaj muke Gospodinove. Vrhunac je današnjeg obreda: Otkrivanje Križa i klanjanje Križu, on je znak i sredstvo našeg spasenja. Nakon obreda ostali smo u tišini klanjajući se Kristovu križu i razmatrajući njegovu muku.

Na Veliku subotu po običaju Crkva ostaje uz grob Kristov i razmišljamo o spasiteljskoj muci i smrti i u tom raspoloženju željno iščekujemo radosni poklik vazmenog bdjenja. I ove godine veliki broj vjernika pohodili su Božji grob, a osobito ljepi broj vjernika prijavio se kao straža.

Vazmenim bdjenjem započeli smo   Kristovo uskrsnuće i pobjedu nam smrću u vazmenome bdijenju koje je započelo u 20.00 sati. Kršćani ove noći bdiju. Od starine ova je noć na poseban način sveta za sve one koji su prihvatili Krista. Najbitnije činjenica jest da nas Bog iz smrti izvodi u život. Paljenjem i blagoslovom ognja zapalili smo novu uskrsnu svijeću koja simbolizira uskrsloga Gospodina koji je jedini pravo svijetlo koje raspršuje svaku tamu ovoga svijeta. Po završteku euharistijskoga slavlja župnik vlč. Ivica svim župljanima uputio je prigodnu Uskrsnu čestitku.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow