ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Na blagdan svetog Josipa Radnika podijeljen je sakrament Svete Potvrde. Samom svečanom činu primanja sakramenta svete potvrde prethodila je priprema kandidata za sakrament potvrde kroz katehezu, sudjelovanja na nedjeljnim euharistijskim slavljima i ostalim pobožnostima.


 

Euharistijsko slavlje predvodio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak uz koncelebraciju svećenika našega dekanata. Biskup je potaknuo firmanike u homiliji kako su opačaćeni Duhom Svetim primili punini, te da svojim životom trebaju biti svijedoci Krista Uskrslog, a svojim djelima potvrđivati ljubav prema Crkvi zajednici vjernika kojoj pripadaju.Posebno je istaknuo biskup da to nije kraj i završetak vjerničkog hoda u vjeri, već početak radosnog svjedočenja Crkve.


Zahvaljujemo Gospodinu na daru ovoga dana i zajedništva. Nadamo se da će krizmanici u svojim životima živjeti ono što su učili na vjeronauku i župnoj katehezi te da će hrabro i postojanu živjeti vjeru.

Dragi župljani, molite za naše krizmanike da se u susretu sa kušnjama i izazovima svijeta ne pokolebaju u svojoj odluci da žive kao djeca Božja.


  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow