ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Isus je dobri pastir koji svoje ovčice vodi na obilne pašnjake. Svi koji čuju njegov glas i prepoznaju ga njegove su ovce. Čovjek današnjice izgubio je svijest o povezanosti pastira i ovaca te često negativno doživljava usporedbu vjernika s ovcama, a  Gospodina s pastirom. Da bi se ispravno razumijela ova slika potrebno je ući u izvorno značenje ove usporedbe. Pastir nije netko tko ne voli i ne poštuje svoje ovce. Dapače, on je spreman za svoje ovce  boriti se, braniti  ih  i na kraju dati život, što je Isus i učinio. Nema većeg poštovanja, ljubavi prema "ovcama" od te ljubavi. Pastir dobri nosi u naručju svoje ovce, ide u potragu za izgubljenom dok je ne nađe, a potom se raduje... Ako ćemo biti Božje ovce, tj. ako ćemo slušati Isusov glas, sigurno nećemo biti "ovce" već ljudi koji postupaju mudro, koji imaju stav i snagu za život.

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow