ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

12. svibnja 2019. pedeset i jedno dijete je primilo Prvu pričest. Prvopričesnici  su se za primanje ovoga sakramenta pripremali kroz  pohađanja župne kateheze, vjeronauka u školi i prisustvovanjem na nedjeljnim euharistijskim slavljima. Euharistijsko slavlje Prve svete pričesti je bilo prožeto radošću i uzbuđenjem prvopričesnika koji su tu radost pokazali kroz animiranje euharistijskog slavlja pjesmom, recitacijama, molitvom te su jedva dočekali trenutak kada će prvi puta u svojem životu primiti Tijelo Kristovo nakon čega su se, njihovim riječima, osjećali nekako posebno – sretno.

 

 

 

 

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Ivica Puškadija uz đakona vlč. Daria Levanića. Župnik je posebno u homilji osvrnuo se  na odgoj djece u vjeri,malom stadu i Pastiru Isusu Kristu,a kako je to najvažnije u životu svakog krščanina. Tog dana slavio se je i Majčin dan pa je župnik spomenuo primjer Majka sa jednim okom,a koji je na mnogim obrazima pustio suzu. Roditelji prvopričesnika su čitajući govor na početku slavlja i prilikom ispovijesti vjere obnovili obećanja koja su dali na krštenju svoje djece i time ovo slavlje učinili još upečatljivijim za njihovu djecu.

Ovogodišnje prvopričesnike preporučamo u vaše molitve.

 

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow