ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Uvijek nova, privlačna i zahtjevna zapovijed ljubavi…

„Dječice, još sam malo s vama. Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge; kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge. Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge“(Iv 13,34-35).

Dati život za drugoga... Isus je to učinio doslovno, smrću na križu, za svakoga, svaku od nas. To je ljubav. To su djela, a ne riječi bez pokrića.

Život se živi za druge i sebe se daje za druge, ako iz  u dan, i u malenim stvarima, misleći na druge, darujemo svoj život, svoje vrijeme, svoj rad, svoju žrtvu, za njih. To su uvijek više djela nego riječi. To treba činiti kao Isus: velikodušno, svjesno, milosrdno, srcem koje prašta i daje novu priliku, jer bez ljubavi nitko ne može opstati. To treba činiti u odnosu prema najbližima, ljubiti ih kao Isus. U današnjem evanđelju Isus nas potiče da na poseban način dademo svjedočanstvo ljubavi među nama, njegovim vjernicima. Bez te ljubavi nismo uvjerljivi, vjerodostojni. Ljubiti braću u vjeri kao Isus, pa makar se ne slagali u svemu s nama; makar nam se nekada i protivili i ne prihvatili nas kao što očekujemo. Nikada ne odustati od ljubavi koja  ide korak dalje, zbog Gospodina, zbog Isusa. To će biti svjedočanstvo onima koji još nisu Isusovi. To će biti ljepota i snaga koja i njih može privući i spasiti. Zato, primimo se posla! Danas…

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow