ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ 31.10. 2020. Župna kateheza prvopričesnike u 9.00. I grupa, II grupa u 9.45.,firmanici u 17.45. u crkvi +++

U nedjelju 9. lipnja 2019. godine u našoj je župi proslavljen blagdan Duhova. Središnje misno slavlje na dan Pedesetnice predvodio je vlč. Josip Horvat,ml. uz suslavlje vlč. Milana Kereša i domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije, a u ispovjedaonici je ispovijedao vlč. Ivan Vugrinčić. Misi su nazočili mnogobrojni vjernici iz naše župe i hodočasnici iz susjednih župa.

Predvoditelj euharistije u svojoj se homiliji osvrnuo na Duha Svetoga koji nas brani, štiti i jača te dodao kako se mi vjernici utječemo u molitvama Gospodinu Bogu, Isusu Kristu, Majci Božjoj i mnogim kršćanskim svecima, a trebali bismo još moliti i Duha Svetoga kojega nam je Uskrsli Isus Krist poslao i koji je ujedno treća božanska osoba. Svi su na misi osjetili radost i otkrili kako je Duh Sveti uistinu s nama, na isti način kao što su to osjetili Židovi na dan Pedesetnice kada se mnoštvo ljudi okupilo, a svatko ih je čuo kao da govore na njihovom materinskom jeziku jer Duh Sveti daje sedam darova i sedam plodova.

S jednakim veseljem i radošću proslavljen je i Duhovski ponedjeljak, dan kasnije, 10. lipnja, na blagdan Marije, Majke Crkve, kad smo se spomenuli treće obljetnice posvećenja naše župe koju je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak posvetio 16. svibnja 2016. godine. Misu je predvodio štrigovski župnik vlč.dr. Kristijan Kuhar uz suslavlje mnogih svećenika iz našeg dekanata, domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije i đakona vlč. Darija Levanića, a euharistiji se, kao i dan ranije, odazvao lijepi broj vjernika i hodočasnika.

Vlč Kuhar govorio je o Crkvi kao zajednici Kristovih vjernika koja je kroz povijest imala mnoge padove, ali ostala je na životu unatoč svim poteškoćama. Crkva je dom molitve i mira i vrata pakla ne mogu je slomiti, koliko god zlo bilo moćno jer se kršćanski puk uzdao u pomoć Gospodina i Bogorodice Marije. Na kraju je župnik Ivica Puškadija zahvalio Trojedinom Bogu i svima koji su uveličali misno slavlje svojim sudjelovanjem i dolaskom, posebno dekanu Štrigovskog dekanata vlč. Ivanu Hercegu, predvoditeljima preč. Josipu Horvatu i vlč. Kristijanu Kuharu, vlč. Milanu Kerešu, vlč. Ivanu Vugrinčiću iz Gornjeg Mihaljevca, mons. Leonardu Logožaru, našem dugogodišnjem župniku preč. Ivanu Kozjaku, prošlogodišnjem bogoslovu i đakonu i sadašnjem koprivničkom kapelanu vlč. Miri Dencu i svim ostalim svećenicima koji su došli slaviti euharistiju u našoj župi gdje su uvijek dragi gosti. Oba su dana svi okupljeni pošli do glavnog oltara uz zahvalu i molitve Majci Božjoj Lauretanskoj uz pjevenje marijansih pjesama.

Danijel Kralj

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow