ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Trojedini Bože...
Da nam nisi otkrio dubinu, širinu i visinu svoga srca još bismo svojim umom tapkali u mraku. Da nisi sišao u našu povijest i govorio nam po svojim izabranicima koje si prosvijetlio svjetlom vjere, još bi nam bilo teško razumijeti tvoju nježnost, ljubav i milosrđe.
Jer si sišao među nas, u punini, u svome ljubljenome Sinu, mi smo te, u Njemu prepoznali kao Oca, koji nas je prvi ljubio i ljubi. I još više, po Isusu Kristu - Sinu, upoznali smo da je On od tebe primio sve, a ti si po Njemu stvorio sve. Vaša ljubav, Vaš poljubac - Duh Sveti, Branitelj, Tješitelj razlivena je u našim srcima. U toj vatri, rosi, vjetru ljubavi i mi se umorni i opterećeni odvažujemo s ljubavlju utjecati Tebi, živi i vječni, prisutni Oče, Sine i Duše Sveti. Trojedini Bože, neizmjerna ljepoto i dubino ljubavi i života, Izvore svakog života, privuci nas u dubinu svoje ljubavi. Operi nas, očisti te mognemo s ljubavlju uroniti u ocean života, koji si samo Ti. Neka tako bude, u Duhu tvome, po Sinu tvome te prispijemo tebi Ocu svome. Amen

Mijo Rak

 


  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow