ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U nedjelju 7. srpnja 2019. godine u našoj je župnoj crkvi svoju zlatnu misu proslavio domaći sin vlč. Franjo Šprajc uz suslavlje mons. Antuna Perčića, mons. Leonarda Logožara, preč. Ivana Kozjaka i domaćeg župnika vlč. Ivice Puškadije, a misi su uz mnogobrojne vjernike iz raznih mjesta nazočili i zlatomisnici vlč. Josip Janković i vlč. Dragutin Joč. Zlatomisnik Šprajc s velikom je radošću predvodio euharistiju, zahvalan Bogu na svemu što je prošao na svom 50-godišnjem svećeničkom putu.

U svojoj homiliji generalni vikar mons. Antun Perčić ukratko je opisao put zlatomisnika istaknuvši kako su svećenici pokaznice jer nas usmjeravaju prema Bogu i šire Evanđelje po cijelom svijetu kao što je i vlč. Šprajc obavljajući svećeničku službu i izvan domovine, u Francuskoj i u Kanadi, a da se nikad nije predao, već je ustrajao u vjeri i slijedio Isusa Krista.

Nakon mise vlč. Josip Janković pročitao je svoju prigodnu čestitku u stihovima, a potom je župnik Ivica Puškadija prenio čestitku varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i darovao zlatomisniku sliku Majke Božje Lauretanske, maketu crkve i spomen-medalju Nikole Zrinskog Sigetskog i pročitao što je u spomenici povodom mlade mise vlč. Šprajca 6. srpnja 1969. godine napisao tadašnji župnik Mirko Gojnik. Zlatomisnik je zahvalio svima koji su ga podržali u svećeničkoj službi – od obitelji i rodbine do svećenika koji su mu pomagali dok je obavljao svećeničku službu, a gdje god je bio, stekao je i mnogo prijatelja koje mu je Bog poslao.

Na kraju smo svi zapjevali hrvatsku himnu Lijepu našu, a zatim je naš muški župni zbor, prema želji zlatomisnika otpjevao pjesmu Međimurje, kak si lepo zeleno. Slavljeniku Franji Šprajcu iskrene čestitke na 50 godina njegova svećeništva i neka ga blagoslovi Trojedini Bog i štiti Majka Božja da i dalje uz obilje zdravlja i veselja slijedi Gospodina kao i do sada, a na tom putu pratit će ga i naše molitve.

Danijel Kralj

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow