ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Isus i danas poziva i šalje  učenike, jer žetva je velika, a radnika malo... Šalje nemoćne i slabe - janjce među vukove. Isusovi se učenici često čine slabi, pretihi, nemoćni pred bahatom bukom vremena i mentaliteta ljudi s kojima žive. Ipak, ta slabost ojačana povjerenjem u Isusovu blizinu i pomoć pobjeđuje mirom koji nose u svojim srcima. ”Mir kući ovoj...” pozdrav je, želja i blagoslov Isusovih učenika u susretu s onima koji prihvate biti dio Isusove žetve.

Osim što su slabi poput janjaca, Isusovi poslanici su obdareni snagom kojoj se ništa ne može suprotstaviti: ”Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.” Krhka je buka i bahatost zla, koliko se god činila moćnom, a velika je snaga onih koji se oslanjaju na Isusa i sve čini  u njegovo ime.  Čovjekova je snaga, ako se oslanja samo na sebe, jedno  veliko ništa.

Isusovi učenici trebaju trajno donositi Isusov mir i navještati: ”Približilo se kraljevstvo Božje.”  Isusovi učenici ne smiju se razočarati što svi neće odmah prihvatiti njihovu ponudu mira i navještaj kraljevstva Božjega . Razočaranje ne donosi ništa, a vjera donosi sve. Navještaj Isusovog mira i kraljevstva kroz povijest je promijenio i najtvrđa srca koja su se činila nepopravljivima...

Prava radost učenika nije u tome što mu se u Isusovo ime i duhovi pokoravaju nego u činjenici što mu je ime upisano kod Isusa, u raju. To je najveća sreća, biti dio Isusovog kraljevstva koje i kad se čini nevidljivo raste i nosi trajni mir...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow