ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Nemoj odustati od ljubavi!

Tko može ljubiti Boga svim srcem, svom dušom, svom snagom i umom te bližnjega kao sebe samoga? Samo onaj čije srce je zapaljeno, čije srce gori ljubavlju. Ako čovjek može proći pored izranjenog, krvavog, opljačkanog čovjeka i mirno ga zaobići, to je siguran znak da u srcu nema vatre ljubavi. Ako čovjek mirno može proći pored čovjeka koji je u potrebi, koji je osamljen i u problemima bez da ga to dira, u njegovom srcu nema žara Božje ljubavi. Srce koje gori Božjom ljubavlju, ne može mirno zaobići čovjeka u potrebi. Takvo srce suosjeća, sutrpi i djeluje, poput Samarijanca iz današnjeg evanđelja. Svećenik i levit, koji bi već po naravi svoje službe trebali suosjećati s izranjenim čovjekom, zaobišli su ga, a neprijatelj, Samarijanac,  očitovao je Božju ljubav prema čovjeku. Povio mu je rane, odnio ga u gostinjac, platio da se pobrinu za njega…

U konkretnim djelima ljubavi provjerava se ljubimo li Boga i čovjeka. Riječi su premalo. Riječi nisu dosta. Važno je djelovati. Ponekad je dovoljna i blizina, stisak ruke, osmijeh, riječ, a ponekad treba „zasukati rukave“, i ozbiljno se primiti posla da bi žar ljubavi Božje nastavio gorjeti u nama. Ljubiti Boga svim srcem  i bližnjega kao sebe samoga nije nemoguća misija, ali zahtjeva spremnost odreći se svoje ugodnosti, zahtijeva spremnost na žrtvu.  Ne dopustimo udarcima života, razočaranjima, obavezama, stresu, ni ičemu drugom dovesti nas u stanje apatije, nevjere u mogućnost ljubavi. Bez vršenja ljubavi, biti ćemo prazni i hladni, a srce koje ljubi živi punim plućima. Ljubav živi u srcu onih koji se svim srcem i dušom obrate Gospodinu, koji mu otvore svoju dušu i traže njegovu pomoć. Želiš li puninu i smisao? Nikada ne odustaj od ljubavi!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow