ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Susret budućih mladenaca koji se planiraju vjenčati ove godine u našoj župi, susret je bio zakazan 09.01.2021. odgađa se za 06.02.2021. u 18.00. u Crkvi +++

U nedjelju 21. srpnja 2019. godine u svojoj rodnoj župi, u Crkvi sv. Mihaela arkanđela u Sračincu, svoju je mladu misu proslavio vlč. Dario Levanić uz suslavlje mnogih svećenika, bogoslova, redovnica i redovnika, svoje obitelji, rodbine i prijatelja te mnoštva domaćih vjernika i hodočasnika iz Svetog Jurja na Bregu gdje je vršio službu đakona. Misi je prethodio svečani roditeljski blagoslov i procesija prema župnoj crkvi.

 

 

Na početku euharistijskog slavlja sve nazočne pozdravio je domaći župnik vlč. Siniša Dudašek uputivši mladomisniku svoju čestitku i zahvalu što se odlučio poslušati poziv Gospodina da postane svećenik istaknuvši kako je to vrijedan događaj i veliki dan za župu koja je mladu misu čekala 28 godina.

Mladomisnik Levanić misu je predvodio s velikom radošću i veseljem i s neizmjernom zahvalnošću Bogu, a jednako veselje pokazao je i župni zbor domaćina slaveći Boga radosnim pjevanjem. U svojoj homiliji povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije i nekadašnji kapelan Župe Sračinec Leonardo Šardi ohrabrio je mladomisnika koji kreće na novi duhovni put dodavši kako treba služiti Gospodinu i svome narodu, nalik Marti i Mariji iz Evanđelja po Luki.

Narodu treba služiti kao Marta, a Isusa slušati kao njezina sestra Marija, ali na tom putu svaki svećenik nailazi i na one koji ne slijede primjer ni Marte ni Marije, zato je vlč. Šardi mladomisnika Levanića dodatno podržao da u takvim prilikama ne klone, već da ga takva iskustva podsjete na Isusa kojeg također nisu svi prihvatili jer svi smo mi samo ljudi i svakog čovjeka treba prihvatiti kakav god on bio i pomoći mu da izliječi svoju dušu.

Na kraju misnog slavlja u ime svih župljana Župe Sračinec zahvalio je i čestitao vjeroučitelj Krešimir Vugrin poželjevši novom svećeniku mnogo Božjeg blagoslova i darovavši sliku Posljednje večere. Mladomisnik je zahvalio Bogu što ga je pozvao da bude Kristov sljedbenik, svojim roditeljima, baki i pokojnom djedu kojem je i posvetio svoju mladu misu, rodbini, kumovima, prijateljima, domaćem župnom zboru i župljanima, svom župniku vlč. Siniši Dudašeku, župnom vikaru Nikici Posaviju, mentoru Ivici Puškadiji i svima koji su ga u našoj župi prihvatili, preč. Anđelku Košćaku i vlč. Miri Dencu koji su uz našeg župnika predvodili misno slavlje tijekom trodnevnice, vlč. Leonardu Šardiju na podršci i lijepim riječima u nedjeljnoj homiliji, Općini Sračinec te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripremi mlade mise i koji su je svojim dolaskom uveličali.

Euharistija je završila mladomisničkim blagoslovom koji će zasigurno svima, kao i cijelo misno slavlje, dati novu radost i nadu da će Crkva s novim mladomisnikom još više rasti i jačati. Uz misao iz Pavlove poslanice Galaćanima „Nosite jedni bremena drugih i tako ćete ispuniti zakon Kristov!“, koje je slavljenik Dario Levanić uzeo za svoje geslo, nema sumnje da je Crkva dobila svećenika koji će u Gospodnjem vinogradu širiti dobro sjeme, a mi mu od srca želimo mnogo zdravlja, veselja i Božjeg blagoslova i neka i dalje ostane radostan kao što je bio u našoj župi odakle, kao što i sam kaže, nosi samo dobro i lijepe uspomene.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow