ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

Naši su dani poput trave, poput cvijeća što se ujutro bujno zeleni i cvjeta, ali već uvečer se suši i vene...Ljudske su godine, gledajući s aspekta vječnosti, poput daha, kao što je i tisuću godina u očima Božjim kao jučerašnji dan koji je minuo. Toliko nam je potrebno mudro srce kojim ćemo istinski ispuniti svoje dane.

Potreban nam je krov nad glavom i hrana za život, za nas i obitelj, ali toliko toga nam u stvari nije potrebno, a čvrsto smo uvjereni da bez toga ne možemo živjeti. Oči su nam velike, a glad srca još veća. Htjeli bismo se pošto poto osigurati za duge godine. Zaboravljamo, ništa nismo donijeli i ništa sa zemlje nećemo odnijeti, osim ljubavi kojom smo učinili dobro na ovoj zemlji.

Život smo dobili na dar i on je u Božjoj ruci. Nitko od nas ne zna kada će se roditi niti kada će završiti ovozemaljsko putovanje. Zato je važno ne dopustiti ničemu da nas zarobi već iz dana u dan živjeti sa zahvalnošću Bogu kojemu dugujemo sve. Bog je naš život, naš korijen, naš Izvor bez kojega bismo odmah presušili. Istinska glad našega srca glad je za Bogom koji jedini može ispuniti naše srce. Oslonimo se na Isusa jer On je Spasitelj, On je Otkupitelj, On je Život. (uz 18.nkg.)

 

Mijo Rak

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow