ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Kada bi čovjek doslovno uzeo ove Isusove riječi one bi bile strašne! Isus, sama ljubav i milosrđe traži apsolutnu radikalnost u ljubavi prema sebi: "Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik! I tko ne nosi svoga križa i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik!"
Nije lako biti Isusov učenik i nije ga uvijek lako slijediti i razumijeti. Jedno je ipak sigurno, da bi Isus čovjeku bio prije svih: prije majke, oca, braće, sestara, žene, muža, djece, čovjek mora najprije Isusa dobro upoznati. Bez poznavanja Isusa, ne može mu se dati prednost pred onima koji su nam po prirodi stvari najbliži. Isus je ljubav, dao se sav, tijelom i dušom, za nas, na križu. On nas je želio i po njemu smo stvoreni. On je umro za nas, otkupio nas. Kao što je o tome govorio sveti Augustin, bliži mi je u meni nego sam sam sebi. Bez njega nema našeg života, ni braće, ni ikoga. Bez njega bila bi pustoš i praznina. Ako pak njemu damo prednost pred svima, ljubav, i to ona najbolja prema najbližima je zagarantirana, sigurna, jer Isus od nas traži ljubav prema bližnjima, kao prema sebi, a ljubav prema Isusu ne može biti odvojena od ljubavi prema čovjeku. Ne bi od nas tražio čak ljubav prema neprijatelju, da zagovara mržnju. Ne! Apsolutno ne! Isus samo želi pokazati koliko je važno da je on na prvom mjestu, u životu svoga učenika. Sve drugo u tom će slučaju biti na najboljem mjestu.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow