ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Susret budućih mladenaca koji se planiraju vjenčati ove godine u našoj župi, susret je bio zakazan 09.01.2021. odgađa se za 06.02.2021. u 18.00. u Crkvi +++

Poštovani župljani, Ljudi dobre volje i zaljubljenici u klasičnu glazbu!

Radosno Vas pozivam na koncert Ansambla Kristus Konungens iz Švedske, a u sklopu Varaždinskih baroknih večeru u našoj župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu! Ovaj zbor dodjeljen u ime Koncertnog ureda Varaždinskih baroknih večeri, a u čast "našeg gore lista" akademika pijaniste  Jurice Muraya. On  je u ovoj crkvi primio sve sakramente, a ova godina u ovoj Župi posvećena je njemu u čast, ujedno se ove godine  navršilo 20.godina od smrti akademika Jurice.

Vokalni ansambl Kristus Konungens utemeljio je 2014. godine njegov dirigent Samuel Eriksson. Od tada zbor redovno nastupa i važan je glazbeni dio liturgije katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu. Nedavni nastupi uključuju izvedbe djela Passio Arva Pärta, Via Crucis Franza Liszta, All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Requiem W.A.Mozarta.

Samuel Eriksson je glazbeni ravnatelj katoličke crkve Kristus Konungens (Krista kralja) u Göteborgu od 2014. godine.  Njegovi dotadašnji angažmani obuhvaćaju izvedbu svih orguljski djela J.S.Bacha u nizu 24 koncerata u crkvi u Varbergu, južno od Göteborga. Nastupio je na švedskom radiju kao solist i kao korepetitor Švedskog komornog zbora. Kao dirigent je ravnao mnogim velikim djelima zborske literature uključujući Bachove pasije, Händlovog Mesiju te Mozartov, Fauréov i Durufléov Requiem. Najsvježije su njegove izvedbe All night Vigil Sergeja Rahmanjinova i Passio Arva Pärta.

Dođite i svojim  prisustvom uzveličajte svečanost u čast akadamika Jurice Muraya koja je namjenjena svima nama! Ulaz je slobodan!

Vaš župnik

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9