ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Susret budućih mladenaca koji se planiraju vjenčati ove godine u našoj župi, susret je bio zakazan 09.01.2021. odgađa se za 06.02.2021. u 18.00. u Crkvi +++

Polazak ispred župne crkve Sv. Jurja na Bregu u 8,00 h, svi hodočasnici bili bi na misu u 7.00. u župnoj crkvi u Lopatincu. Nakon mise na parkiralištu kod crkve polazak,  vožnja kvalitetnim autobusom u smjeru Slovenije prema cistercitskom samostanu Stična. Stična je najstariji cistercitski samostan u Sloveniji. Cisterciti izrastaju iz benediktinskog reda iz želje obnoviti i strože živjeti izvorna pravila benediktinskog reda koji je bio „motor“, pokretač duhovne obnove Europe kroz više stoljeća. Ime reda dolazi od prve opatije Citeaux u Francuskoj. Osnivačima se smatraju sveti Robert, sveti Alberik i sveti Stjepan Harding. Po dolasku razgled crkve i Sveta misa. Upoznavanje s duhovnošću i životom cistercitskog reda.

Polazak prema Brezju. Po dolasku u svetište Majke Božje Pomoćnice slijedi razgled svetišta. Povijest ovog lijepog i važnog svetišta započinje 1800. godine kada je sagrađena kapelica Majke Božje Pomoćnice. Od tada pristižu hodočasnici. Njihov broj sve je veći jer su se zagovorom BDM dogodila čudesna uslišanja. U svetište Brezje hodočastio je i sveti otac Ivan Pavao II. 1996. godine.

Nastavak putovanja do Bleda. Brojem stanovnika Bled je malen gradić, ali njegova je ljepota velika. Ledenjačko jezero podno Alpi, s malenim otočićem i Crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije, svakoga će oduševiti. Po završetku razgleda ručak u obližnjem restoranu, te slobodno vrijeme za šetnju. Po završetku posjeta povratak u Sveti Juraj na Bregu. Povratak se očekuje u večernjim satima.

Cijena:  270 kn po osobi

Za putovanje je potrebna važeća putovnica ili osobna karta.

Cijena uključuje: prijevoz kvalitetnim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja tijekom cijelog putovanja, ručak u restoranu na Bledu, organizaciju i provedbu putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: ono što nije navedeno pod uključuje. Kalkulacija je rađena na bazi 45 putnika.                                                                                                                                                                            

Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putno - zdravstveno osiguranje.

ZA SVA PITANJA OBRATITE SE U ŽUPNI URED U UREDOVNO VRIJEME, UPIS DO 06.10.2019.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14