ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

26. nedjelja kroz godinu

Isus nam donosi prispodobu o Lazaru i bogatašu. Bogataš i Lazar, dva svijeta, dvije priče, dva načina života. Priča o uspjehu i obilju s jedne strane, a s druge strane siromaštvo, glad, bolest -ljudski gledajući neuspjeh. Jedan su drugome, iako tako različiti, bili prilika koju je trebalo ugrabiti. Bogataš je mogao činiti dobro, nahraniti ga i poviti mu rane, a Lazar je mogao proći puno bezbolnije kroz svoj život. Život je kratak i prilike treba koristiti jer ne znamo koliko nam vremena još ostaje. Ne daj Bože da se ikome dogodi obrat kakav se dogodio bogatašu koji je tek u paklu uočio Lazara i tada on tražio pomoć. Nažalost, više nije bilo pomoći. Zato, budimo budni dok imamo vremena!

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow