ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

Važnost vjere

Velika je snaga vjere kad je već vjera veličine gorušičinog zrna dovoljna za “brda premiještati”. Apostoli su ga tražili neka im umnoži vjeru, a on im pred oči stavlja krhkost njihove vjere. Bila je u tom trenu manja od zrna gorušice. Ipak zrno gorušice u sebi krije čudesnu mogućnost rasta, dinamiku života. Upravo je tako i s vjerom. Ako je i jako mala, uz pomoć Božju može narasti do neslućenih razmjera. Trebalo je još trpljenja, umiranja sebi i svojim krivim očekivanjima, da bi vjera apostola, nošena ljubavlju, donijela plod, dar vlastitog života apostola, za Krista. Trebalo je rasti, ali zrno vjere, zalijevano molitvom i Isusovim Duhom postalo je prekrasno stablo s dobrim plodovima.

Isus nam ne želi zatvoriti put. On i od našeg malo može učiniti puno. Molimo ga i mi da nam umnoži vjeru, oslonimo se na njega i naći ćemo put.

 

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow