ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ U prodaji župni kalendari za 2021.,god. možete si pribaviti u sakristiji ili u župnom uredu u uredovno vrijeme +++

Sretni su oni koji zahvaljuju

U prvom  čitanju  pred očima nam je  Naaman Sirac, gubavac, koji je na riječ proroka Elizeja, nakon što se sedam puta okupao u Jordanu, vjerom ozdravio. Nije ga ozdravio Jordan, nego vjera u Gospodina, po riječi proroka Elizeja. Činilo mu se nelogično kupati se sedam puta u Jordanu, ali ipak je poslušao i ozdravio... Isusa susreće sedam gubavaca. I oni su morali čuti za Isusa. O njemu su svi pričali. Odmah su odlučili iskoristiti priliku i mole ga neka ih ozdravi. Vjera je tu. Isus iz ozdravlja, pokazujući sućut i snagu koju nosi u sebi. Samo se jedan vratio zahvaliti, uz to Samarijanac. On je shvatio koliko je dobio. Dobio je novu priliku za život. Jedini ispravan odgovor na to je zahvalnost. Stav zahvalnosti u životu pokazuje čovjeka koji stoji na nogama i otvorenih je očiju usred života. Tko dobro vidi uočit će potrebu zahvaljivanja. Toliko smo primili i imamo, a često jadikujemo i nismo zahvalni. Nezahvalnošću žalostimo Gospodina koji se brine za nas i toliko nam daruje, a ujedno i svoj život činimo manje ispunjenim, jer nezadovoljstvo nikoga nije usrećilo. Sretni su oni koji znaju zahvaliti.

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow