ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Naše smo putovanje započeli posjetom cistercitskog samostana u Stični. Citeaux u Francuskoj kolijevka je ovog reda, niklog na benediktinskom korijenu. Nama je najpoznatiji sv. Bernard veliki teolog i mistik, koji je s toliko ljubavi govorio o Majci Božjoj Mariji. Jedan od cistercita nas je srdačno  dočekao i proveo kroz samostan koji je posvećen 1136. g.

Nastavili smo do prekrasnog Bleda i ostali zadivljeni ljepotom jezera, otočića s crkvom posvećenom Blaženoj Djevici Mariji. Na stijeni smo gledali bledski grad koji ovdje  postojano, već preko tisuću godina, priča priču generacija...

Kao šećer na kraju posjetili smo slovensko nacionalno marijansko  svetište Majke Božje pomoćnice. Predivna slika, zavjeti, molbe i uslišane molitve svjedok su vremena, ljudi i milosti primljenih po zagovoru Nebeske Majke.
Zahvalna srca župljani naše župe nas stotinjak zajedno sa župnikom vlč. Puškadijom, i sa vođom puta Mijom Rakom vraćamo se natrag prema Sv. Jurju. Svi hodočasnici složili su se da nam bilo preljepo, i da se radujemo već sad idućem hodočašću koje će biti sljedeće godine drvene kapele u  Turopolju.

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow