ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Milijuni zapaljenih svijeća na blagdan Svih svetih i Dušni dan znak su vjere u vječni život. Kod nekih je ta vjera svjesna, jasna, s namjerom očitovana, a kod nekih se radi o vjeri koja je poput stabla bez lišća zimi, kao u nekoj slutnji i polusnu ali još uvijek može procvjetati cvijetom i plodom spasenja. Kako bilo da bilo vjera je svjetlo, baš poput svjetla svijeće koje daruje toplinu i svjetlost za novi korak. Priroda nam govori o uskrsnuću, kao u polusnu...Naš život i život ljudi koji su nas voljeli i koje mi volimo govore nam o uskrsnuću i to dubokom  čežnjom za smislom i ispunjenjem života. Isus nam je govorio o uskrsnuću i uskrsnuo. Njegove riječi kadre su nas iz smrti vratiti u život. On se rodio, živio i umro za nas. On je uskrsnuo za nas i otišao nam pripraviti mjesto. Njegova je riječ jača i razumnija od svih riječi  koje svjedoče prazninu. Sve će misli i filozofije, sva ljudska mudrost proći. ali Isusova riječ ima budućnost i neće proći nikada. Crkva koju je Isus želio, u tri svoje dimenzije o kojima promišljamo ovih dana: putujućoj , trpećoj i slavnoj progovara nam o otajstvu života i smrti. Stvoreni smo za život, ne tek zemaljski život već život vječni. Zbog grijeha nam je umrijeti, da bi nakon toga, nakon pročišćenja mogli doći u potpuno zajedništvo svetih s Bogom, u vječnu radost.  Na kraju je uvijek najvažnije doći Gospodinu i njemu pripasti zauvijek. Neizmjerno je važno kako živimo na zemlji. Trudimo se ovdje po Božju živjeti, a ako i padnemo tražimo ponizno oprost od neizmjerno milosrdnog Boga. Za  naše najblže i sve duše u čistilištu molimo, s njima smo povezani i možemo im  pomoći molitvama. Gledajmo s nadom i dubokom  vjerom na Kraljevstvo Božje, raj, koji nas čeka kad očišćeni njegovom krvlju i našom žrtvom potpuno sazrijemo za ljubav i dođemo Ocu u zagrljaj, Duboka je, ispunjena i velika perspektiva našega života! Zato hrabro, s vjerom, nosimo naše križeve, tuge, praznine i rastanke. Bog ima zadnju riječ...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow