ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++

Više...

U četvrtak 20. lipnja 2019. godine proslavili smo Tijelovo, blagdan Tijela i Krvi Kristove, dan kad se posebno prisjećamo kako je Isus ustanovio euharistiju na Veliki četvrtak. To je svetkovina u kojoj razmišljamo o jednoj posebnosti kršćanske vjere: Bog se utjelovio. Zato je Isus Krist i pravi Bog i pravi čovjek koji je nakon utemeljenja euharistije svojom smrću uništio našu smrt, a svojim uskrsnućem obnovio naš život i tako pokazao svoju ljubav prema svakom čovjeku. Misno je slavlje predvodio naš župnik, vlč. Ivica Puškadija, a suslavio je mladomisnik, vlč. Dario Levanić. Okupio se lijepi broj vjernika koji su dali slavu Bogu. U svojoj je homiliji mladomisnik govorio o važnosti blagdana Tijelova rekavši kako je čovjeku za život potrebna hrana koja jača njegovo tijelo, a isto tako svim ljudima treba i duhovne hrane, a to je Tijelo Kristovo bez kojeg u svom životu samo padamo.

Više...

Svim majkama sretan Majčin dan!

Samo je jedna majka, sjetimo ih se u svojim mislima i molitvama!

Link na video

 

Više...

Više...

Na dan 9. siječnja 1919. održana je na trgu ispred franjevačke crkve u Čakovcu javna opća skupština, na kojoj Međimurci donose Rezoluciju:

(…) Hrvati iz cijelog Međimurja, pred cijelim svijetom otvoreno, odlučno, jednodušno i samosvjesno izjavljuju: Zauvijek se odcjepljujemo od mađarske države, kojoj smo do sada pripadali i to samo pod utjecajem sile i protiv svoje volje. (iz govora dr. Ivana Novaka).

9.1.2019. u Međimurju je na raznim povijesno važnim lokacijama održano niz svečanosti kojima se obilježio ovaj važan datum. Ovaj dan je Međimurje bilo Hrvatska u malom, ali ujedno i najčuvaniji dio Hrvatske, jer je u njemu boravila predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, mnogi saborski zastupnici, ministar Darko Horvat i cijeli diplomatski zbor.

Više...

1. DAN: SV. JURAJ NA BREGU - Český Krumlov -  SVATA HORA – Prag,  27.08. utorak

Polazak ispred crkve u 04,00. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju u smjeru Češke, s pauzama na putu. Iza podneva dolazak do grada Český Krumlov, koji je sagrađen oko dvorca iz 13. stoljeća te se smjestio na zavoju rijeke Vltave u obliku potkove. Većina građevina su izgrađene od 14. do 17. stoljeća, i to  u gotičkom, renesansnom i baroknom stilu. Izvanredan je primjer malog srednjovjekovnog grada čija je građevinska baština ostala netaknuta zahvaljujući mirnom razvoju preko 5 stoljeća. Zbog toga je povijesno središte grada 1992. godine upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Nakon razgleda nastavak putovanja do marijanskog svetišta Svatá Hora gdje se nalazi čudotvorni kip Djevice Marije s Isusom. Razgled i pobožnosti u svetištu. Sveta misa. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

Više...

I ove godine okupila nas je radost rođenog Isusa u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika, na božićnom koncertu, 26. prosinca 2018. godine. U zajedništvu i veselju produžili smo ovaj božićni ugođaj te ispunili svoja srca božićnim pjesmama. Nemojmo dopustiti da nas brige, poteškoće i obaveze odmaknu od tek rođenog Isusa. On nam daje nadu, utjehu i ljubav.

 

Više...

Više...

Polazak ispred župne crkve u 7,00. Vožnja preko Varaždina i Ivanca do Lepoglave te dalje do Pregrade.  Pregrada, grad s nešto više od 7000 stanovnika smjestila se u najzapadnijem dijelu Hrvatskog zagorja između Maceljske gore i rijeke Sutle. Podno Kunagore niklo je naselje i župa Pregrada. Razgled župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, zvane ”Zagorska katedrala”.  Sveta misa. Pauza.

 

Više...

Dim lights

Dragi župljani, ljudi  dobre volje!

Radostan sam što možemo  sačuvati trenutak onoga što smo zajedno učinili a to je obnova naše župne crkve koja ponovno stoji na najvišem vrhu Međimurja ponosna, ljepa i svima nama draga „naša crkvica“.

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13