ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Nedjelja Duhova - jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve. Nadomješta židovski blagdan Pentekoste, koji se slavio 50 dana nakon Pashe i kojim se slavilo sklapanje Starog Saveza na brdu Sinaj. Kršćani, katolici, pravoslavni i protestanti, slave Duhove pedeseti dan nakon Uskrsa. Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve".

Više...

Uoći svetkovine Duhova održana je pjesnička večer u župnoj crkvi u organizaciji Župe Sv. Juraj na Bregu i Općine, te  suorganizaciji  Matice Hrvatske iz Čakovca. Prestavljena je IV. knjige pjesnika i prof. hrvatskog jezika Danijela Kralja iz Lopatinca. Uz ljepi broj poklonika pjesništava i stihova pjesnika Danijel Kralja na sam početku prisutne je pozdravio domačin vlč. Puškadija, a nakon toga isti je preuzeo vođenje same promocije, dok u glazbenom dijelu programa đakon Miro Denac izvodio je instrumental poznatih skladatelja skladno sviran na orguljama.

Više...

13.svibnja u našoj župi četrdeset i troje prvopričesnika slavilo je svoju Prvu Svetu Pričest.

Prvopričesnici su u svojim bijelim prvopričesničkim haljinicama došli na "gozbu  Kralja", svečanom procesijom uz zvuk zvona sa naše župne crkve i pratnju velikog broja vjernika. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Ivica Puškadija, a koncelebrirao je mons.dr. Milan Šimunović,umirovljeni profesor na Teološkom fakultetu u Rijeci.

 

Više...

 

U našoj župi svetog Jurja mučenika 1. svibnja 2018. godine, održano je slavlje podjele svete Krizme.  Svečanu svetu Misu predvodio je preč. dr. Mario Kopjar, delegat Varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

 

Više...

Dana 21.travnja 2018. povodom dana Općine i Župe održan je koncert klape „Sv. Juraj i orkestra HRM“ u sporstkoj dvorani osnovne škole I.G.Kovačića u Pleškovcu.

Dragi nam gosti posjetili su prije koncerta Općinsku zgradu naše Općine gdje ih je dočeko načelnik gosp. Anđelko  Nagrajsalović i ukratko upoznao sa životom i djelovanjem same Općine, a koja ujedno  ove godine slavi  dvadeset i petu godišnjicu od osnutka.

Po završetku upoznavanja ispred same Općine napravljena je zajednička fotografija za uspomenu.  Klapa „Sveti Juraj“ zatim se uputila u crkvu svetoj Jurja mučenika, njihovog nebeskog zaštitnika gdje ih je velečasni Ivica Puškadija upoznao sa poviješću župe i župne crkve. Gosti su ugodno ostali iznenađeni uređenjem župne crkve iako je ista samo prije 10 godina bila urušena. Na čast svetom Jurju klapa je zapjeva i ostala oduševljena akustikom sakralnog prostora naše župne crkve.

Više...

U prepunoj dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu dogodila se nezaboravna književna večer. O stvaralaštvu Danijela Kralja govorio je profesor Ivan Pranjić, a emotivnu priču pjesničkog izričaja i o prijateljstvu s Danijelom i njegovim pjesmama donijela je Martina Rudančić iz Zagreba.

Više...

 

U subotu, 07. travnja 2018. u župoj je crkvi svetoj Jurja mučenika u Lopatincu održan nesvakidašnji događaj !

Naime, po sakramentu svetog kršenja djeca su Božja postali:

Samuel Horvat, sin Ivana i Sandre Horvat r. Špiranec sa stalnim prebivalištem Brezje 135.

kumovi su bili: Mario i Višnja Hren

Gabrijel Pintarić, sin Darka i Nataše Šafarić, sa stalnim prebivalištem Pleškovec 154.

kumovi su bili: Tomislav i Antonia Jalšovec

Ivan Podvez, sin Marka i Andreje r. Galović, sa stalnim prebivalištem Dragoslavec 71.

kumovi su bili: Marijan i Andrea Veselko

Aura Vuković, kći Kristijana i Tee r. Dvanajščak , sa stalnim prebivalištem Dragoslavec 81.

kumovi su bili: Nikola i Maja Štok

Lota Marcijuš, kći Dejana i Anite r. Vrbanec, sa stalnim prebivalištem Dragoslavec 91.,

kumovi su bili : Igor i Milena Polanec

Ariela Klanjščak, kći Nikole i Martine Srnec, sa stalnim prebivalištem Zasadbreg 19.

kum je bio: Patrik Novak

Eva Kovačić, kći Mihaela i Ane r. Srnec, sa stalnim prebivalištem Brezje 72.

kumovi su bili: Nikola i Anita Pintarić

Mladim roditeljim od srca čestitamo, te ih preporučamo u Vaše molitve!

Draga braćo i sestre!

Uoči velikih i važnih blagdana čovjek si postavlja pitanje: Kako se pripraviti, kako dočekati i kako proslaviti blagdan?! Pred nama je slavlje vazmenog otajstva, tj. Isusove muke, smrti i slavnog uskrsnuća. Kako se pripremamo kao pojedinci, kao obitelji i kao društvena ili kršćanska zajednica u cjelini?!

Više...

Dana 24.03.2018. u župnom dvoru okupili su se vjeroučenici drugih razreda na radionici izrade proljetnog cvjeća od krep-papira, a  kao pripravu za nadolazeći blagdan Cvjetnice.

Više...

Poštovani župljani, draga djeco, mladi, roditelji, djedovi i bake!

Nalazimo se pred završetkom Korizme, vremena pokore, molitve i činjenja dobrih djela. Bog nam daje priliku da se pomirimo s braćom, sestrama i s Bogom.

Pozivam Vas na korizmenu Sv. Ispovijed koja će biti u našoj župi dana 22. ožujka 2018. god. prije podne od 10.00.u župnoj crkvi i u kapeli u  Zasadbregu, u 9.30. priprava za Sv. Ispovjed(u župnoj crkvi), a poslije podne od 18.00., u 17.30. priprava za Sv. Ispovjed

Radujem se Vašem dolasku, da bi tako svi zajedno kao župna zajednica, čista srca dočekali i proslavili naš najveći blagdan Uskrsnuće Isusa Krista!

Uskrs bez  ispovijedi nije Uskrs za nas kršćane!

Vaš župnik

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94