ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Više...

 

 

Više...

Na nedjelju Krista Kralja, 20. studenog 2022. godine, Pjevački zbor župe Sveti Juraj na Bregu proslavio je svojih 55 godina djelovanja u ovoj župi. Nedjelja Krista Kralja ujedno je i posljednja nedjelja u Liturgijskoj godini, pa je zbor pjevanjem na svečanoj svetoj misi i kratkim koncertom nakon mise zatvorio još jednu godinu u Crkvi i 55 godina u svom radu.

Pjevački zbor župe Sveti Juraj na Bregu osnovan je davne 1967. godine na inicijativu svog prvog voditelja Valentina Horvata, koji je ovaj zbor vodio do 2006. godine, kada je vodstvo preuzeo njegov sin Milovan Horvat, koji ovaj zbor vodi s puno ljubavi i entuzijazma. Kada gledamo što sve čovjek prolazi u 55 godina svog života, možemo reći da je i ovaj zbor prošao mnogo toga. Promijenili su se župnici, pape, država, stoljeće, pa i tisućljeće. A zbor je još tu.

 

Više...

U subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna 2022. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu proslavljeno proštenje povodom blagdana Imena Marijina. Prvoga dana proštenja u 11 je sati održana sveta misa na kojoj smo obilježili početak nove školske godine i tom smo prigodom zazvali Duha Svetoga za što bolji i uspješniji početak još jednog razdoblja u životu učenika, njihovih roditelja i učitelja. Euharistijskom je slavlju prethodila molitva krunice i sveta ispovijed. Misno je slavlje uz nazočnost osmorice svećenika predvodio pater Nikola Leopold Noso iz Rijeke uz suslavlje dekana preč. Ivana Hercega, vlč. Josipa Horvata ml., bivšeg župnika i aktualnog župnika u Knegincu vlč. Ivice Puškadije i vlč. Danijela Bistrovića, domaćeg župnika. U uvodnom je dijelu vlč. Danijel Bistrović pozdravio sve okupljene, osobito školsku djecu, njihove nastavnike i roditelje, ravnatelja osnovne škole i sve ostale sudionike iskazavši nadu da je pred nama još jedna uspješna školska i vjeronaučna godina u kojoj će se stjecati nova znanja, ali i prenositi kršćanski odgoj za što bolji duhovni rast. U svojoj je homiliji pater Nikola Leopold Noso govorio o jednom čovjeku koji u Rijeci svake večeri pješači do Trsata i na polovici puta svraća do kapelice upućujući molitve Majci Božjoj riječima: „Vina nemam.“ I „Vina nemaju.“, što su Marijine riječi iz Evanđelja po Ivanu u kojem Isus pretvara vodu u vino na svadbi u Kani. U tim riječima vino predstavlja radost i utjehu, a čovjek, prepun ljubavi prema Gospi Trsatskoj, svim srcem upućuje molitvu koja mu biva i uslišana. Na sličan način i mi štujemo Majku Božju Lauretansku i to, prema riječima predvoditelja mise, povezuje Rijeku i Sveti Juraj na Bregu. Tim se primjerom pokazuje kako se katolici uistinu imaju u koga pouzdati, a to je Blažena Djevica Marija. Predvoditelj euharistije pozvao je sve sudionike na molitvu krunice jer tako ćemo Mariji za imendan podariti vrijedni dar.

Više...

U subotu 10. rujna 2022. godine, na prvi dan proslave Imena Marijina u župi Sveti Juraj na Bregu, održala se promocija glazbene zbirke „Kapljice glazbe kroz život“ autora Milovana Horvata (orguljaša ove župe).

Kako je zapravo došlo do ideje o stvaranju takve zbirke notnih zapisa?

Priča počinje osnivanjem V.A. „Svjetlost“, zbora mladih u našoj župi, susretom hrvatske katoličke mladeži u Varaždinu, orguljaškom školom Varaždinske biskupije i posebno zanimljivim predavanjima harmonije kod prof. Oreškog, te suradnjom sa Ivanom Malbašićem, tadašnjim voditeljem zbora mladih Varaždinske biskupije, koji je neprestano tražio obrade za svoj zbor i tako započeo suradnju sa autorom i učinio da se ovaj kotač zakotrlja.

Milovan Horvat po struci je kemičar, a kao takav poprilično dobro razumije sastav, svrhu i važnost tekućina. Možda je i to jedan od razloga što je cijeli svoj život zaokupljen proučavanjem još jedne bitne „tekućine“ – glazbe. Kao što je tekućina važna u životu svakog bića, tako je u životu autora ove zbirke glazba još jedna tekućina s kojom živi od malih nogu.

Više...

 

DVD Lopatinec je u suradnji s župom Sveti Juraj na Bregu organizirao hodočašće pješice u Ludbreg. Polazak je bio subotu 03.09.2022. u 23:45h nakon blagoslova u župnoj crkvi.

Okupilo se 10 župljana koji su ustaljenom rutom krenuli hrabro na put od oko 35 km. Na putu ih je pratilo vozilo DVD-a Lopatinec koje je prevozilo stvari hodočasnika, hranu,  piće i sl. potrebno za potporu hodočasnicima. Hodočasnici su bili dobro pripremljeni i opremljeni pa je pješačenje prošlo bez problema.

U svetište u Ludbregu su stigli oko 9 sati ujutro te odmah pošli u crkvu, napravili ophod oko oltara, priključili se procesiji i sudjelovali na Svetoj Misi ispred zavjetne kapele Predragocjene Krvi Isusove. Kućama su se vratili vozilom DVD-a Loptinec u ranim popodnevnim satima, umorni, ali ispunjeni novom snagom potrebnom za svakodnevni život.

 

Više...

 

Više...

U nedjelju, 28. kolovoza 2022. godine, u župnoj je crkvi u Svetom Jurju na Bregu u 9 sati održano svečano euharistijsko slavlje na kojem se predstavio novi župnik, vlč. Danijel Bistrović. Svetu misu predstavljanja župnika uz novog je župnika suslavio preč. Krunoslav Novak, izaslanik varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, koji je u uvodu iskazao svoje veliko zadovoljstvo što župljani Svetog Jurja na Bregu imaju priliku sudjelovati na euharistiji svečanog predstavljanja novog duhovnog pastira za kojega smo uputili molitve Gospodinu dajući tako slavu Bogu.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9