ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Više...

Dim lights

Više...

OBAVJESTI ZA NAŠE GODIŠNJE HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 01.07.2017.

CIJENA KARTE PO OSOBI 50.KN,UPISI U TJEKU U SAKRISTIJI U CRKVI PRIJE I NAKON MISE, ILI NA ŽUPNOM DVORU U UREDOVNO VRIJEME, A ZA ZASADBREG KOD ZVONARICE

  • U 5.00. AUTOBUSI ĆE PO UOBIČAJNIM MJESTIMA KUPITI ŽUPLJANE PO SELIMA:

Više...

OBAVJESTI ZA NAŠE GODIŠNJE HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 01.07.2017.

CIJENA KARTE PO OSOBI 50.KN,UPISI U TJEKU U SAKRISTIJI U CRKVI PRIJE I NAKON MISE, ILI NA ŽUPNOM DVORU U UREDOVNO VRIJEME, A ZA ZASADBREG KOD ZVONARICE

  • U 5.00. AUTOBUSI ĆE PO UOBIČAJNIM MJESTIMA KUPITI ŽUPLJANE PO SELIMA:

Više...

Na posljednoj župnoj katehezi u ovoj školskoj godini 17.06., župnik je sadašnjim sedmim razredima učenika pripremio temu o prijateljstvu sa veoma zanimljivim prezentacijama, raspravom, te su svi zajedno promišljali o nasilju među djecom svih dobi, o opraštanju i vrijednosti prijeteljstva koje je neophodno za čovjekovo sazrijevanje. Župnik je postavio pitanje svim prisutnima jesu li spremni oprostiti uvredu, dati priliku možda onima koje smo nepravedno osudili svojim govorom, rječju, dijelom, ili klevetom.

Zadaća je župne keteheze da župnik zajedno sa roditeljima, djecu uči pripadnosti crkvi, razvijamo svijest o važnosti župne zajednice i pomoći im u uključivanju u pojedine župne skupine i djelovanja. Znamo da su roditelji prvi katehete i odgojitelji u vjeri svoje djece, zato samo međusobnom  suradnjom možemo učiniti dobro djelo koje je Bog posijao u srca te djece, ujedno lakše ćemo pronaći prikladne putove i rješenja za moguće poteškoće.

Više...

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove ili Tijelovo je katolički blagdan koji se slavi u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. Svetkovina je spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak. Na blagdan Tijelova, blagdan tijela i krvi Gospodina Isusa Krista prisjećamo se cijene kojom je otkupljen naš život. Koliko je važan i dragocjen život čovjeka, koliko je veliko ljudsko dostojanstvo pokazuje nam Isusova žrtva na križu. Svoj život, svoje tijelo i krv, sve što je imao Gospodin nam je darovao, zbog neizmjerne ljubavi, na križu. Životom nam je otkupio život. Iz ljubavi prema nama podnio je strašnu muku i smrt na križu. Tu nije bio kraj. Nakon tri dana Isus je uskrsnuo pobijedivši smrt. Isus je prije svoje smrti ustanovio sakramenat svoje prisutnosti – Euharistiju u kojoj je živ i prisutan kad god je slavimo njemu na spomen.

Više...

Misa Zahvalnica, povodom završetka nastavne godine 2016./2017., održana je u četvrtak 8. lipnja. Svetoj misi su prisustvovali učenici i učitelji na čelu s ravnateljem Oš I. G. Kovačića sv. Juraj na Bregu. Učenici su sudjelovali u slavlju čitanjem liturgijski čitanja, molitvom i ministriranjem, a misno slavlje je predvodio župnik vlč. Ivica Puškadija koji je u prigodnoj propovijedi poseban naglasak stavio na učenike osmih razreda koji se nalaze na raskršću života te je sve učenike pozvao na pohađanje svetih misa kroz praznike koji slijede.

Više...

U četvrtak 15.06. na svetkovinu Tijelova bit će misa i tijelovska procesija u 8 sati u crkvi. Podsijećamo ovogodišnje prvopričesnike da dođu na misu obučeni u prvopričesničke haljine i da sa sobom ponesu u košaricama latice od cvijeća koje će bacati u procesiji.

Više...

Upisi budućih prvopričesnika na župni vjerunauk vrše se 13. i 14.06. u vremenu od 9 - 10 sati i 16 - 18 sati na župnome dvoru.

Više...

U petak 09.06.2017. godine upisi firmanika se popodne, zbog sprovoda, vrše u vremenu od 17 - 19 sati.

Hvala na razumijevanju!

Trodnevnom duhovnom pripravom naši župljani pripravili su se za svetkovinu Duhova rođendana Crkve, kao i svetkovinu  Posvete naše crkve,  voditelj je bio  p. Josip Župan, župni vikar u Sv. Nikoli u Čakovcu.

Župna zajednica, poput prve crkve kroz euharistijska slavlja, tumačenje Božje riječi, osobnu molitvu, klanjanje, sakramenat pomirenja, djeljenje sakramenta bolesničkog pomazanja obuhvatila je sve naraštaje od onih najmlađih do najstarijih.

Želja nam je da svi zajedno rastemo u vjeri, ljubavi i zajedništvu, u molitvi,  tražeći snagu od Trojedinog Boga i Bl. Djevice Marije. Sam predvoditelj veoma nadahnuto uz tumačenje darova  Duha Svetoga p. Josip svima nam je ocrtao ljepotu i uzvišenost što pripadamo Crkvi koju je Isus Krist ustanovio, te da tu Crkvu trebamo voljeti kao što majka voli svoje djete,  želeći da se svi vjerni po njoj spase. Uz lijepi broj okupljene crkve svaki dan je bio poseban, predvoditelj je bacao sjeme  koje treba nači plodno tlo kako Isus reče u evanđelju da donese obilan rod za one koje mu je Otac Nebeski dao, da proslavi Očevo ime, i da objavi ljudima da ga je On poslao. Isus nam je navjestio radost, ljubav koju smo i mi dužni djeliti sa braćom i sestrama.

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28