ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Više...

Prema Programu kulturnog razvitka za 2017. godinu i ugovora br. 16-404-17, klasa 612-08/16-26/1265, ur. broj: 532-04-01-01-01/3-17-02 od 29. ožujka 2017.,

o korištenju financijskih sredstava, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske osiguralo je 100.000,00 kuna za radove na građevinskoj sanaciji.

Nastavak radova na građevinskoj sanaciji cinktora uključio je obijanje kompletne žbuke s vanjskih pročelja cinktora, što se izvelo sukladno Glavnom projektu rekonstrukcije cinktora crkve sv. Jurja na Bregu i

Građevinskoj dozvoli klasa: UP/I-361-03/15-01/000072, ur.broj: 2109/1-09-2/01-15-0006 od 03. prosinca 2015. izdanoj od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije

Više...

Poziv svima župljanima da se zajedno prisjetimo onih koji su dali svoj život za slobodu svih nas...

Više...

Mali bregi. Cirkva i beli oblaki. Stara lipa, farof i sunčani traki...  Kumek z voli. Cesta. Potok uz živicu. Kumice na zdencu. Trači. Smeh na licu...  V trsju klopotec. Kleti. Krave na paši. Na njivi orači. Plugi. Zagorci naši...  Stara birtija. Lampaš. Litrene flaše. Cimer na plotu. Gmajna. Zagorje naše

pater fra Paškal Cvekan

Na izlet smo krenuli u 7h ispred župne crkve. Nakon kratke vožnje i prelaska preko Drave došli smo u Zagorje! Rijeka Drava predstavlja granicu između Hrvatskog zagorja i Međimurja. Kalnik predstavlja granicu prema Podravini, a djelomično i Prigorju. Tradicijska izrada zagorskih drvenih igračaka, lepoglavska čipka te medičarski i licitarski proizvodi, zbog svojih su posebnosti i vrijednosti uvršteni na listu nematerijalnih dobara UNESCO-a.

Više...

Ja, Miro Denac rođen sam 17.03.1993. godine u Varaždinu. Dolazim iz Župe sv. Martina biskupa, Donja Voća. Završio sam Srednju strukovnu školu „Arboretum Opeka“ u Marčanu te stekao zvanje poljoprivrednog tehičara-hortikulturista. Pohađao sam i Srednju Glazbenu školu u Varaždinu smjer glazbene teorije. Fakultativno sam u istoj školi pohađao satove orgulja, klavira i solo pjevanja. Nakon završene srednje škole, odazvao sam se Kristovu pozivu i došao u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te upisao Katolički bogoslovni fakultet koji privodim kraju.

Više...

Ovih dana Bog po Katoličkoj Crkvi svijetu udjeljuje posebnu milost - MOŽETE OTVORITI VRATA RAJA NEKOJ DUŠI U ČISTILIŠTU.

Na svetkovinu SVIH SVETIH i DUŠNI DAN (i ostale određene dane, vidi prilog), mogu vjernici u svim crkvama, grobljama u javnim ili polujavnim bogomoljama dobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo ZA POKOJNE.

Više...

Polazak ispred župne crkve u 7,00. Vožnja preko Varaždina i Ivanca do Lepoglava. Lepoglava je poznata kao mjesto jednog od najstarijih sveučilišta u Hrvatskoj, a također je poznata i po Pavlinima koji su u njoj imali značajan samostan, a bili su prisutni na mnogim mjestima u Hrvatskoj sve dok nisu bili protjerani, a njihova imovina oduzeta. Pavlini su bili prosvjetitelji hrvatskog naroda, ali i drugih naroda među kojima su bili prisutni.

Po dolasku razgled  prekrasne brokne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije i sveta misa. Nakon svete mise nastavljamo do najbolje uređenog dvorca u Hrvatskoj – Trakošćana, koji je smješten u predivnoj prirodi, parku te s jezerom čini pravi biser kulturne baštine. Razgled postava muzeja koji se nalazi u dvorcu.

Više...


Subotu, 14.10.2017. pjevački zbor „Sveti Juraj na Bregu“ je proveo u Slavoniji, točnije u Vukovaru i Vođicima.

Dan je započeo posjetom Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata,  Ovčari i Spomendomu na Ovčari. Nitko od nas nije ostao ravnodušan na žrtvu ljudi koji su tamo stradali, pokopani ili im se još uvijek ne zna sudbina. Počast smo im odali onako kako najbolje znamo - molitvom i pjesmom.

Više...

Dana 08. listopada 2017. održane su po treći put, već tradicionalno, Varaždinske barokne večeri u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Lopatincu. Ove godine zemlja partner je Mađarska. U prepunoj crkvi ljubiteljima glazbe predstavio se ansambl Zriniana sa izvođačima:

Marta Schwaiger, sopran

Zoran Kelava, narator, udaraljke

Igor Paro, teorba, barokna gitara

Više...

Više...

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10