ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“. u Ludbregu će 21. i 22. svibnja biti održan 4. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji.

Ovaj susret vrhunac je ciklusa obiteljskog pastorala posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju djedova i baka. Osluškujući poticaje pape Franje došlo se do tematske smjernice susreta „Starije osobe i plodovi Duha Svetoga“.

U subotu 21. svibnja program u Zavjetnoj kapeli u Ludbregu započinje u 18 sati uz izravni prijenos na Youtube kanalu Varaždinske biskupije i programu VTV televizije. Kroz program će voditi Diana Tikvić i Branimir Gubić, a sudjelovat će predstavničke obitelji iz svih nad/biskupija.

U nedjelju, 22. svibnja, svečano euharistijsko slavlje započet će u 11 sati  uz izravni prijenos na 2. programu Hrvatske televizije.

Više...

 

Više...

 

Više...

Više...

U subotu 12. ožujka svetom misom započeo je prvi zajednički sinodski susret u župi Sveti Juraj na Bregu. Prije samog početka mise župna koordinatorica sinodskih susreta pozdravila je sve prisutne vjernik i ukratko objasnila koji je cilj naših susreta kroz ovu korizmu.

Nakon navještaja Božje riječi zajedno smo izmolili molitvu „Stojimo pred tobom, Duše Sveti“, molitvu za sinodu koja poziva Svetoga Duha da djeluje u nama kako bismo bili zajednica i narod milosrđa.

Župnik vlč. Ivica Puškadija, kroz homiliju u svetoj misi, tumačio je vjernicima navještaj Božje riječi, dao nam poticaj u ovo užurbano i pomalo izgubljeno vrijeme u svijetu. Potaknuo nas je na razmišljanje o tome koliko smo slabi i kako lako možemo upasti u zamke suvremenog svijeta ako izgubimo vjeru, ako nam srce i duh nisu dovoljno jaki.

Više...

POZIV NA KRIŽNI PUT NA OTVORENOM

ORGANIZATOR ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Pozivam  Vas sestre i braćo, dragi roditelji, djeco i mladi, starci i starice, te dragi gosti iz okolnih mjesta da i ove godine budete dionici  pobožnosti  Križnog puta na otvorenom po našoj župi dana 12.03.2022.god. na nakanu za "MIR U UKRAJINI"

Početak je u župnoj crkvi Sv. Jurja, mučenika u Lopatincu  sa misom u 7.30., a nakon toga u procesiji prolazimo kroz sela Lopatinec, Brezje, Mali Mihaljevec i  Zasadbreg ukupno cca. 10.km., a završetak i posljednja postaja biti će u crkvi u poslije podnevnim satima. Iduće godine proči ćemo drugi dio naše župe i sela koja nisu bila uvrštena ove godine.

Po geslom: «U TEBE SE GOSPODINE UZDAM » razmatrat ćemo Stepinčev križni put, te tako  pripraviti svoja srca,  jer Isus kuca na vrata naših srdaca, došao je radi čovjeka grešnika a ne pravednika.

Više...

U četvrtak, 3. ožujka 2022. godine, u pastoralnom je centru u Pleškovcu održan radni sastanak na kojem se govorilo o izradi monografije župe Sveti Juraj na Bregu i Gornji Mihaljevec. Nazočili su mu preč. Anđelko Košćak, župnik u Mačkovcu, vlč. Mislav Mikac iz župe Gornji Mihaljevec, mr. povijesti Zoran Turk, načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, članovi pastoralnog vijeća Sandra Radiković i Milovan Horvat te župnik župe Sveti Juraj na Bregu Ivica Puškadija. Dogovoreno je tko preuzima koju ulogu u izradi monografije koja će biti vrlo vrijedna knjiga za sve koje bude zanimalo kako se na našem području živjelo, kako je tekla demografija, kakvi su bili običaji i povijesne okolnosti.

Više...

Raspored slavlja u našoj župi Sveti Juraj na Bregu:

Prva sveta pričesi biti će 29. svibnja u 10.30.

Sveta Potvrda 05.lipnja u 11.00.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14