ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Vjerunauk firmanika u 7.30. prvopričesnika u 9.00. 24.11.2018. +++

Polazak ispred župne crkve u 7,00. Vožnja preko Varaždina i Ivanca do Lepoglave te dalje do Pregrade.  Pregrada, grad s nešto više od 7000 stanovnika smjestila se u najzapadnijem dijelu Hrvatskog zagorja između Maceljske gore i rijeke Sutle. Podno Kunagore niklo je naselje i župa Pregrada. Razgled župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, zvane ”Zagorska katedrala”.  Sveta misa. Pauza.

 

Više...

Dim lights

Dragi župljani, ljudi  dobre volje!

Radostan sam što možemo  sačuvati trenutak onoga što smo zajedno učinili a to je obnova naše župne crkve koja ponovno stoji na najvišem vrhu Međimurja ponosna, ljepa i svima nama draga „naša crkvica“.

Više...

Više...

U prigodi 329. zavjetnog hodočašća grada Varaždina i naši župljani hodočastili u svetište Majke Božje Bistričke

Više...

OBAVJESTI ZA NAŠE GODIŠNJE HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU

Više...

U subotu, 23. lipnja 2018. varaždinski biskup Josip Mrzljak primio je u Biskupskom ordinarijatu u Varaždinu pjesnika Danijela Kralja iz župe Sv. Juraj na Bregu, u pratnji njegove majke Marine te župnika vlč. Ivice Puškadije ml.


Više...

 

Naš župljanin Nenad Šajnović danas je nakon svog  hodoćasničkog puta dugog oko 750 kilometara, stigao do Katedrale svetog Jakova u Santiagu de Composteli koja se  nalazi u gradu Santiago de Compostela u Španjolskoj. U katedrali koja je odredište na putu sv. Jakova, nalaze se posmrtni ostaci sv. Jakova Starijeg, jednog od apostola Isusa Krista.

Više...

Župljanin naše župe Nenad Šajnović iz Zasadbrega nakon četri godine priprave uputio se na životno hodočašće  i to putevima sv. Jakova,“ El camino de Santiago“.

Više...

Poštovani župljani sestre i braćo, prisjeti ćemo se i ove godine po 10. puta žalosnog dana za čitavu našu župu 4.6.2008. kada se je urušio čitav  zvonik,  i 2/3 župne crkve. Od tada do danas djela govore više nego rijeći.

Pozivam Vas kao župnik da zajedno dadnemo slavu Trojedinom Bogu i Bl. Djevici Mariji čudotvornoj Gospi Lauretanskoj, ovog  ponedeljaka 4.06. u 18.00. sati  budite dionici misnog slavlja u našoj obnovljenoj župnoj crkvi. Misna nakana je molitva za sve dobočinitelje koji su se ugradili u ovo sveto zdanje kod obnove.

Želim podjelititi i jedno razmišljanje našeg župljanina i prof. Danijela Kralja koje ocrtava najvažnije trenutke koje smo zajedno proživljeli, okrenimo se dragi župljani prema budučnosti, radujući se svakom novom danu i susretu sa živim Bogom u našoj prekrasno obnovljenoj Crkvi!

Vaš župnik

Više...

Župna zajednica proslavila svečano, uz veliki broj vjernika  blagdan Tijela i Krvi Gospodina Isusa Krista. Slaveći taj blagdan posvijestili smo si  cijenu kojom je otkupljen naš život, koliko je veliko ljudsko dostojanstvo pokazuje nam Isusova žrtva na križu. Svoj život, svoje tijelo i krv, sve što je imao Gospodin nam je darovao, zbog neizmjerne ljubavi, na križu. Životom nam je otkupio život. Iz ljubavi prema nama podnio je strašnu muku i smrt na križu. Tu nije bio kraj. Nakon tri dana Isus je uskrsnuo pobijedivši smrt. Isus je prije svoje smrti ustanovio sakramenat svoje prisutnosti – Euharistiju u kojoj je živ i prisutan kad god je slavimo njemu na spomen.

 

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 14