ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player

Dana 08. listopada 2017. održane su po treći put, već tradicionalno, Varaždinske barokne večeri u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Lopatincu. Ove godine zemlja partner je Mađarska. U prepunoj crkvi ljubiteljima glazbe predstavio se ansambl Zriniana sa izvođačima:

Marta Schwaiger, sopran

Zoran Kelava, narator, udaraljke

Igor Paro, teorba, barokna gitara

Više...

Više...

Više...

Prvi dan Imena Marijina ove godine već tradicionalno je zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine, a  pola sata prije ispovijedi župnik Puškadija je imao pokorničko bogoslužje za školsku djecu u crkvi, a nakon toga pojedinačna sveta ispovjed na kojoj se ljepi broj djece ispovijedio. Svećenici našeg dekanata gotovo do početka sv. mise ispovjedali su djecu i odrasle. U 11 sati započelo je misno slavlje, svečanom procesijom svećenika i ministranata. Misu je predslavio novi župnik iz Štrigove vlč. Kristijan Kuhar uz suslavlje svećenika Štrigovskog dekanata na čelu sa preč. Ivanom Hercegom novoimenovanim dekanom našeg dekanata.

Više...

Slavljene Marije, Majke našeg Spasitelja, u svakom čovjeku otvara vrata srca, a slavljenje pjesmom u zajedništvu poseban je dar. Tako je u subotu 09.09.2017. u 18 sati, održan VII. susret zborova i vokalnih sastava gornjomeđimurskog dekanata. Ulaznom pjesmom „O, Marijo Majko naša“ , više od 130 pjevačica i pjevača, započela je Služba riječi i kratka homilija domaćeg župnika Ivice Puškadije.

 

Više...

Unatoč lošem vremenu i kiši koja je padala do pred sam polazakte uz blagoslov župnika Ivice Puškadije, krenuli smo na hodočašće pješice u Ludbreg sa 16 sudionika na put dug 35 km. U Podbrestu smo sustigli prijatelje iz Župe Sv. Petra i Pavla iz Mačkovca te putovanje nastavili u još boljem raspoloženju i duhu zajedništva. Oko 8 sati ujutro stigli smo na odredište, pohodili crkvu, sudjelovali u procesiji i na misi. Hvala svima na sudjelovanju u organizaciji hodočašća, sudionicima i koji su nam bili podrška.

Više...

Više...

29.8.2017. ministranti i dječji zbor naše župe su proveli na nagradnom izletu za svoj trud i rad i pritom posjetili Ludbreg, Koprivnicu i Močile.  Najprije smo posjetili Ludbreg i razgledali Restauratorski zavod u dvorcu Bačani. Tamo smo vidjeli načine čuvanja i restauracije tekstila, drvenih predmeta (skulptura, oltara i sl.) te slika. Ujedno smo posjetili i kapelicu u kojoj je došlo do čuda pretvorbe vina u krv a koja se nalazi u sklopu tog dvorca.

Nakon toga smo otišli u crkvu Predragocjene Krvi Isusove, gdje smo se pomolili, otpjevali nekoliko pjesama i poklonili se Predragocjenoj Krvi Isusovoj koja je izložena u crkvi. Slijedio je ručak u restoranu a onda smo krenuli put Koprivnice.

Više...

Više...

Više...

Dim lights

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 45