ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U četvrtak 20. lipnja 2019. godine proslavili smo Tijelovo, blagdan Tijela i Krvi Kristove, dan kad se posebno prisjećamo kako je Isus ustanovio euharistiju na Veliki četvrtak. To je svetkovina u kojoj razmišljamo o jednoj posebnosti kršćanske vjere: Bog se utjelovio. Zato je Isus Krist i pravi Bog i pravi čovjek koji je nakon utemeljenja euharistije svojom smrću uništio našu smrt, a svojim uskrsnućem obnovio naš život i tako pokazao svoju ljubav prema svakom čovjeku. Misno je slavlje predvodio naš župnik, vlč. Ivica Puškadija, a suslavio je mladomisnik, vlč. Dario Levanić. Okupio se lijepi broj vjernika koji su dali slavu Bogu. U svojoj je homiliji mladomisnik govorio o važnosti blagdana Tijelova rekavši kako je čovjeku za život potrebna hrana koja jača njegovo tijelo, a isto tako svim ljudima treba i duhovne hrane, a to je Tijelo Kristovo bez kojeg u svom životu samo padamo.

Više...

Svim majkama sretan Majčin dan!

Samo je jedna majka, sjetimo ih se u svojim mislima i molitvama!

Link na video

 

Više...

Više...

Na dan 9. siječnja 1919. održana je na trgu ispred franjevačke crkve u Čakovcu javna opća skupština, na kojoj Međimurci donose Rezoluciju:

(…) Hrvati iz cijelog Međimurja, pred cijelim svijetom otvoreno, odlučno, jednodušno i samosvjesno izjavljuju: Zauvijek se odcjepljujemo od mađarske države, kojoj smo do sada pripadali i to samo pod utjecajem sile i protiv svoje volje. (iz govora dr. Ivana Novaka).

9.1.2019. u Međimurju je na raznim povijesno važnim lokacijama održano niz svečanosti kojima se obilježio ovaj važan datum. Ovaj dan je Međimurje bilo Hrvatska u malom, ali ujedno i najčuvaniji dio Hrvatske, jer je u njemu boravila predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović, mnogi saborski zastupnici, ministar Darko Horvat i cijeli diplomatski zbor.

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow