ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Susret budućih mladenaca koji se planiraju vjenčati ove godine u našoj župi, susret je bio zakazan 09.01.2021. odgađa se za 06.02.2021. u 18.00. u Crkvi +++

Poštovani župljani sestre i braćo, prisjeti ćemo se i ove godine po 10. puta žalosnog dana za čitavu našu župu 4.6.2008. kada se je urušio čitav  zvonik,  i 2/3 župne crkve. Od tada do danas djela govore više nego rijeći.

Pozivam Vas kao župnik da zajedno dadnemo slavu Trojedinom Bogu i Bl. Djevici Mariji čudotvornoj Gospi Lauretanskoj, ovog  ponedeljaka 4.06. u 18.00. sati  budite dionici misnog slavlja u našoj obnovljenoj župnoj crkvi. Misna nakana je molitva za sve dobočinitelje koji su se ugradili u ovo sveto zdanje kod obnove.

Želim podjelititi i jedno razmišljanje našeg župljanina i prof. Danijela Kralja koje ocrtava najvažnije trenutke koje smo zajedno proživljeli, okrenimo se dragi župljani prema budučnosti, radujući se svakom novom danu i susretu sa živim Bogom u našoj prekrasno obnovljenoj Crkvi!

Vaš župnik

Više...

Župna zajednica proslavila svečano, uz veliki broj vjernika  blagdan Tijela i Krvi Gospodina Isusa Krista. Slaveći taj blagdan posvijestili smo si  cijenu kojom je otkupljen naš život, koliko je veliko ljudsko dostojanstvo pokazuje nam Isusova žrtva na križu. Svoj život, svoje tijelo i krv, sve što je imao Gospodin nam je darovao, zbog neizmjerne ljubavi, na križu. Životom nam je otkupio život. Iz ljubavi prema nama podnio je strašnu muku i smrt na križu. Tu nije bio kraj. Nakon tri dana Isus je uskrsnuo pobijedivši smrt. Isus je prije svoje smrti ustanovio sakramenat svoje prisutnosti – Euharistiju u kojoj je živ i prisutan kad god je slavimo njemu na spomen.

 

Više...

Na poziv prijateljskog pjevačkog zbora KUD-a SCT Ljubljana, uputili smo se 26. svibnja 2018. godine u Ljubljanu. Krečući u jutarnjim satima prema odredištu osjećala se vesela atmosfera koja je prevladavala cijelog dana sve do povratka kućama. Oko 10 sati prije podne dočekali su nas domaćini, Nada Šimunković, koja je organizatorica i poveznica naših zborova, te predsjednik KUD-a SCT, Andrej Kerin. Nakon dobrodošlice krenulo se u razgledavanje Ljubljane i posjet njihovom muzeju, te zajednički ručak i slobodno poslijepodne do tonske probe u dvorani župe u Podutiku, gdje je i održan samostalni koncert u 18 sati.

 

Više...

 

U ponedjeljak, 4.06.2018. u našoj župnoj crkvi u 18.00. sati,  održat će se sastanak roditelja djece drugih razreda osnovne škole, na kojem će

roditeljima biti podijeljene pristupnice za primanje sakramenta Prve Pričesti koju će njihova djeca primiti sljedeće godine.

U petak, 8.06.2018. u našoj župnoj crkvi u 18.00. sati, održat će se sastanak roditelja djece sedmih razreda osnovne škole, na kojem će

roditeljima biti podijeljene pristupnice za primanje sakramenta Svete Potvrde koju će njihova djeca primiti sljedeće godine.

Nedjelja Duhova - jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve. Nadomješta židovski blagdan Pentekoste, koji se slavio 50 dana nakon Pashe i kojim se slavilo sklapanje Starog Saveza na brdu Sinaj. Kršćani, katolici, pravoslavni i protestanti, slave Duhove pedeseti dan nakon Uskrsa. Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve".

 

Više...

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow