ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

U ponedjeljak, 4.06.2018. u našoj župnoj crkvi u 18.00. sati,  održat će se sastanak roditelja djece drugih razreda osnovne škole, na kojem će

roditeljima biti podijeljene pristupnice za primanje sakramenta Prve Pričesti koju će njihova djeca primiti sljedeće godine.

U petak, 8.06.2018. u našoj župnoj crkvi u 18.00. sati, održat će se sastanak roditelja djece sedmih razreda osnovne škole, na kojem će

roditeljima biti podijeljene pristupnice za primanje sakramenta Svete Potvrde koju će njihova djeca primiti sljedeće godine.

Nedjelja Duhova - jedna je od najstarijih kršćanskih svetkovina Crkve. Nadomješta židovski blagdan Pentekoste, koji se slavio 50 dana nakon Pashe i kojim se slavilo sklapanje Starog Saveza na brdu Sinaj. Kršćani, katolici, pravoslavni i protestanti, slave Duhove pedeseti dan nakon Uskrsa. Slavi se i kao blagdan "rođenja Crkve".

 

Više...

 

Uoći svetkovine Duhova održana je pjesnička večer u župnoj crkvi u organizaciji Župe Sv. Juraj na Bregu i Općine, te  suorganizaciji  Matice Hrvatske iz Čakovca. Prestavljena je IV. knjige pjesnika i prof. hrvatskog jezika Danijela Kralja iz Lopatinca. Uz ljepi broj poklonika pjesništava i stihova pjesnika Danijel Kralja na sam početku prisutne je pozdravio domačin vlč. Puškadija, a nakon toga isti je preuzeo vođenje same promocije, dok u glazbenom dijelu programa đakon Miro Denac izvodio je instrumental poznatih skladatelja skladno sviran na orguljama.

 

Više...

13.svibnja u našoj župi četrdeset i troje prvopričesnika slavilo je svoju Prvu Svetu Pričest.

Prvopričesnici su u svojim bijelim prvopričesničkim haljinicama došli na "gozbu  Kralja", svečanom procesijom uz zvuk zvona sa naše župne crkve i pratnju velikog broja vjernika. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik vlč. Ivica Puškadija, a koncelebrirao je mons.dr. Milan Šimunović,umirovljeni profesor na Teološkom fakultetu u Rijeci.

 

Više...

 

U našoj župi svetog Jurja mučenika 1. svibnja 2018. godine, održano je slavlje podjele svete Krizme.  Svečanu svetu Misu predvodio je preč. dr. Mario Kopjar, delegat Varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka.

 

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow