ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Poštovani župljani, draga djeco, mladi, roditelji, djedovi i bake!

Nalazimo se pred završetkom Korizme, vremena pokore, molitve i činjenja dobrih djela. Bog nam daje priliku da se pomirimo s braćom, sestrama i s Bogom.

Pozivam Vas na korizmenu Sv. Ispovijed koja će biti u našoj župi dana 22. ožujka 2018. god. prije podne od 10.00.u župnoj crkvi i u kapeli u  Zasadbregu, u 9.30. priprava za Sv. Ispovjed(u župnoj crkvi), a poslije podne od 18.00., u 17.30. priprava za Sv. Ispovjed

Radujem se Vašem dolasku, da bi tako svi zajedno kao župna zajednica, čista srca dočekali i proslavili naš najveći blagdan Uskrsnuće Isusa Krista!

Uskrs bez  ispovijedi nije Uskrs za nas kršćane!

Vaš župnik

Više...

Po rukama biskupa mons. Josipa Mrzljaka bogoslov Miro Denac, rodom iz Donje Voće a sada na praktikumu u našoj župi, postao je đakon Varaždinske biskupije. Pjevanje na misnom slavlju, koje je održano  10. ožujka 2018. godine u 10 sati u varaždinskoj katedrali , predvodio je zbor  Župe sveti Jurja na Bregu.  U želji da što svečanije uvedemo našeg bogoslova i prijatelja u društvo klera, svi pjevači, vođeni rukom svojeg voditelja Milovana Horvata, te orguljskom pratnjom katedralnog orguljaša Višeslava Jaklina, radosno i punim srce dali su hvalu Bogu svojim glasovima prekrasnom ulaznom skladbom „Vjerujem u Tebe Gospode“, te psalmom „Evo dolazim Gospodine“.

Više...

Varaždinska biskupija postala je, u subotu 10. ožujka, bogatija za jednog đakona. Naime, pod svetom misom koju je u katedrali Uznesenja BDM predvodio biskup Josip Mrzljak, za đakona je zaređen Miro Denac iz Župe svetog Martina biskupa Donja Voća.

Uz mons. Mrzljaka svečanu je euharistiju suslavio velik broj svećenika Varaždinske biskupije, a u katedrali se okupio velik broj vjernika iz obiteljskog i prijateljskog kruga mladog đakona Mire.

Na početku misnog slavlja biskup Mrzljak je podsjetio okupljeno mnoštvo kako se nalazimo na sredini korizmenog vremena, a četvrta korizmena nedjelja koja je pred nama poziva nas, poručio je mons. Mrzljak, na radost.

Više...

Više...

„Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljestvo Božje!

Obratite se i vjerujete evanđelju!“ (Mt4,15)

VIII. Križni put održat će se u subotu 24. velječe ove godine. Početak je u  župnoj crkvi u 7.30. sa sv. misom, a potom ćemo proći svih naših devet sela i moliti za našu župnu zajednicu, sve župljane od onih najmlađih do onih najstarijih! Posebno  stavljam na srce i preporučam u vaše molitve naše bolesne, starce i starice!

Neka u korizmenom duhu skromnosti budu i naša tzv. “čašćenja na postajama“ koja su običaj da se počasti one koji su se odlučili poći  na križni put. U nadi da ovaj tjedan koji Crkva slavi kao Kvatreni neka ga vjernici posvete molitvom, djelima pokore i ljubavi.

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow