ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Susret budućih mladenaca koji se planiraju vjenčati ove godine u našoj župi, susret je bio zakazan 09.01.2021. odgađa se za 06.02.2021. u 18.00. u Crkvi +++

Varaždinska biskupija postala je, u subotu 10. ožujka, bogatija za jednog đakona. Naime, pod svetom misom koju je u katedrali Uznesenja BDM predvodio biskup Josip Mrzljak, za đakona je zaređen Miro Denac iz Župe svetog Martina biskupa Donja Voća.

Uz mons. Mrzljaka svečanu je euharistiju suslavio velik broj svećenika Varaždinske biskupije, a u katedrali se okupio velik broj vjernika iz obiteljskog i prijateljskog kruga mladog đakona Mire.

Na početku misnog slavlja biskup Mrzljak je podsjetio okupljeno mnoštvo kako se nalazimo na sredini korizmenog vremena, a četvrta korizmena nedjelja koja je pred nama poziva nas, poručio je mons. Mrzljak, na radost.

Više...

Više...

„Ispunilo se vrijeme, približilo se kraljestvo Božje!

Obratite se i vjerujete evanđelju!“ (Mt4,15)

VIII. Križni put održat će se u subotu 24. velječe ove godine. Početak je u  župnoj crkvi u 7.30. sa sv. misom, a potom ćemo proći svih naših devet sela i moliti za našu župnu zajednicu, sve župljane od onih najmlađih do onih najstarijih! Posebno  stavljam na srce i preporučam u vaše molitve naše bolesne, starce i starice!

Neka u korizmenom duhu skromnosti budu i naša tzv. “čašćenja na postajama“ koja su običaj da se počasti one koji su se odlučili poći  na križni put. U nadi da ovaj tjedan koji Crkva slavi kao Kvatreni neka ga vjernici posvete molitvom, djelima pokore i ljubavi.

Više...

 

14.veljače, na spomendan svetog Valentina, naša je župna

zajednica proslavila  Pepelnicu - Čistu srijedu.

 

Više...

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - RIM , nedjelja, 26.08.

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju na Bregu u 21,00. Noćna vožnja turističkim autobusom  kroz Sloveniju  i Italiju (Venecija, Padova, Bologna, Firenca)  u smjeru   Rima.

2.DAN:  RIM, ponedjeljak, 27.08.

Po dolasku u Rim odlazak  do Kalistovih KATAKOMBI i razgled mjesta kršćanskog okupljanja u doba progona Crkve. Sveta misa u Katakombama. Odlazak do BAZILIKE SVETOG PAVLA IZVAN ZIDINA. RAZGLED Vožnja autobusom do STAZIONE TERMINI. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Posjet bazilike SV. MARIJE VELIKE  i  SV. PETRA U OKOVIMA gdje počiva naš Julije Klović Croata, najslavniji minijaturist svih vremena i Michelangelov MOJSIJE. Šetnja  do KOLOSEUMA. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.

Više...

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow