ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Uoči Svetkovine Bogojavljanja ili Sveta Tri kralja domaćeg župnika vlč. Ivicu Puškadija na župnom dvoru, po međimurskom starom običaju ugodno su iznenadili župljani obučeni u Sveta Tri kralja koji su sa pjesmom i čestitkom zaželjeli zdravlja i Božjeg blagoslova u 2010.god.

Više...

Božićni koncert

26.12. na Sv. Stjepana održan je u domu kulture "Jurica Murai", u organizaciji Pjevačkog zbora "Sveti Juraj na Bregu", sada već tradicionalni Božićni koncert.

Više...

Uprizorenje živih jaslica u župi Sveti Juraj na Bregu


 

U župi Sveti Juraj na Bregu u gornjem Međimurju, koja je prije godinu i pol doživjela veliku nedaću kada su se urušili zvonik i veći dio glasovite barokne župne crkve sv. Jurja, priređeno je uprizorenje živih jaslica. Uprizorenje na otvorenom, nedaleko od župne kuće i srušene crkve, priredila je župna mladež zajedno sa župnikom vlč. Ivicom Puškadijom kako bi u radosnoj božićnoj noći dodatno obradovali svoje župljane, osobito obitelji s djecom.

Više...

Božić - dar Božje ljubavi

U tradiciji hrvatskoga naroda blagdan Isusovoga rođenja, Božić, zauzima posebno mjesto. U mnoštvu božićnih običaja i pjesama otkrivamo bogatstvo božićnog otajstva:"Jer dijete nam se rodilo, sin nam je darovan" (Izaija prorok).

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow