ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++
Postovani vlc. Ivica i svi dragi zupljani,
Nekada su nasi stari slavili Bozic sve tamo do blagdana Svijecnice i tek mi je sada jasno zasto, tako su oni zaista imali vremena zazeljeti svima radost Isusovog rodenja osobno.
No mi smo molili za sve vas!
Nekima sam cestitala Bozic tamo u listopadu sa kratkim objasnjenjem da sam u Africi. Kako me znaju vec punih 14 god. da tako funkcioniram mogu reci da su bolje prosli. Ostali ovako, po nekakvom objasnjenju da je ovdje tako bez struje, interneta, vode iii.
Ali u molitvama ste bili i svi vi.
Vama za sve vase molitve, vasu ljubav veliko hvala!

Više...

Postovani vlč. Ivica i župljani

Sve tamo od 16.9. nije bilo sistema, a danas je doista zadnji dan i moguce ce potrajati. Zelim barem reci hvala za sve molitve, dobrotu i paznju kojom ste ispunili moj boravak u domovini. Povratak je bio malo dulji nego obicno sve zbog lose povezanosti, no Bogu hvala sve je dobro proslo.

Pripreme za novu skolsku godinu, posjete bolesnicima, siromasima i cesti odlasci u posjet djeci u bolnicu ispunili su tjedne nakon povratka.

Zahvaljujuci svima vama i ove smo godine mnogu djecu mogli upisali u skolu, nabaviti uniforme, pribor i cipele.

Djeca ciji su roditelji tesko bolesni dolaze i dalje k nama ujutro pojesti svoj obrok prije pocetka nastave, a jedan dio rize odnesu u kutiji od margarina za kasnije. Ovdje skola zavrsava tek u 14.30 sati.

Više...

USKRSNA ČESTITKA NAŠE SESTRE JOSIPE ŠPRAJC IZ KAMERUNA

 

Poštovani vlč. Ivica i župljani!

 

Molimo za vas i svima vama želimo „STVARNU“ prisutnost Uskrslog Gospodina.

Prošli petak bila sam s djecom vrtića u crkvi i molili smo krizni put kao i svaki tjedan u korizmi. Nekako smo se dogovorili da gospoda koja daje Isusu rubac – 6 postaja – nije Isusova baka nego da se ona zove Veronika, prošli ostatak kriznog puta. Deveta postaja – „Isus je stvarno, stvarno pao pod težinom kriza!“govori mali Jean i pokazuje Isusa koji lezi na zemlji– kod prva dva pada on je posrnuo ali ovdje vise ne može. Ponovno i ponovno su se zajedno sa ljudima čudili čudu Isusovog uskrsnuća gledajući u prazan grob – velika slika na zidu.

Više...

Postovani vlc. Ivica i svi dragi zupljani,

„Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plecima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vjecni, Knez mironosni.“ Iz 9,5
gotovo zapocinjemo devetnicu pred blagdan Bozica i mi vama i svim vasim zupljanima saljemo najljepse cestitke mira i ljubavi iz lijepog i dalekog Kameruna.

Više...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

Tko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12