ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župno hodočašće u župu Donja Voća 30.09.2018. na Mladu Misu vlč. Mira Denca, upisi u tijeku! Subota 22.09. župna kateheza firmanika u 8.00. a prvopričasnika u 9.00. u crkvi +++

Na blagdan Sv. Stjepana održan je već tradicionalni božićni koncert zborova naše župe.

Ova neizbježna tradicija napunila je našu crkvu do posljednjeg mjesta. Svi zboraši, kako oni najmlađi pa tako i najstariji, nekoliko mjeseci s ljubavlju su se pripremali za taj koncert, kako bi svim ljudima dobre volje približili blagdan Božića i rođenje malog Isusa.

Koncert je započeo ulaskom Svete Obitelji u zamračenoj crkvi pjesmom “Tko kuca to?”, te nastavio poklonom međimurske obitelji malom Isusu uz pjevanje dječjeg crkvenog zbora. Ove godine uz već standardne goste KUU Zasadbreg, po prvi puta nastupio je školski zbor pod vodstvom prof. Jelene Grubić, te prof. Dragec Logožar na trubi uz pratnju Filipa Horvata na klavijaturama. Svi oni doprinjeli su da uz domaće zborove ( mješoviti, mladi, muški i dječji zbor, te kvintet Horvat) ovaj koncert bude podignut na jednu veću razinu koju je publika prepoznala te svojim pljeskom nagradila kvalitetu ovog događaja.

Na samom kraju koncerta svim izvođačima, a posebno našem kantoru Milovanu Horvatu, župnik Ivica Puškadija zahvalio je na uloženom trudu i radu za ovaj koncert. A nakon koncerta svi izvođači i slušatelji bili su pozvani na zajedničko druženje u Domu mlađeži u Lopatincu.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima ovog koncerta koji su uveličali naše već tradicionalno slavlje, ali isto tako hvala i gostima na suradnji, te svim zborašima i onima koji su na bilo koji način pridonjeli kvaliteti i ljepoti ovog koncerta.

 

Više...

U okviru proslave blagdana Imena Marijina, koji se u čast Majke Božje Lauretanske osobito slavi u župi Sveti Juraj na Bregu, u subotu 15. rujna održan je drugi susret zborova iz župa Gornjomeđimurskog dekanata.

Bio je to susret u duhovnoj glazbi, ali i zajedničkoj molitvi, koji je započeo službom riječi. Nakon što su svi zajedno otpjevali pjesmu Majci Božjoj Lauretanskoj, okupljene je u ime organizatora i domaćina pozdravio župnik Ivica Puškadija, te znakom križa započeo službu riječi u kojoj se zajednički zapjevao psalam “Ti si uzvišena dika” , te nakon kratke homilije započelo se pjevanjem Majci Božjoj i njezinome Sinu Isusu Kristu pod okriljem Svevišnjega Boga.

Vođeni Marijinom ljubavlju zborovi su se predstavili kako marijanskim, tako i drugim sakralnim skladbama. Ove godine po dvije skladbe izveli su slijedeći zborovi: Ženska vokalna skupina zbora Sv. Marko Selnica, Župni zbor Sv. Marije Magdalene Štrigova, Župni zbor Sv. Marko Selnica, Zbor župe Pohoda bl. Djevice Marije Macinec kojem je ovo bio prvi izlazak na bilo kakvu smotru ili susret, te su zbog hrabrosti nagrađeni velikim pljeskom. Nadalje sudionici susreta su bili I  Mješoviti zbor župe Sv. Martina na Muri, Zbor župe Sv. Ladislava i Marije Kraljice iz Murskog Središća, a na kraju susreta nastupili su i gosti iz župe Sv. Male Terezije iz Zagreba predstavivši se odličnom izvedbom triju skladbi. Našu župu predstavili su Mješoviti pjevački zbor, Vokalni ansambl “Svjetlost“ i Muška vokalna skupina.

Na samom kraju župnik je zahvalio svim članovima župnih zborova što s ljubavlju njeguju i koriste one darove koje im je Bog podario te što ih sa zadovoljstvom daruju drugima. Zaželio im je da i dalje budu radosni i spremni na žrtvu svog vremena i truda koja rađa lijepim i velikim plodovima.

Nakon zborovanja crkveni pjevači i glazbenici nastavili su svoje druženje uz domjenak u prostorima Doma mladeži u Lopatincu.

Više...

Vokalni ansambl „Svjetlost“ u petak, 17. kolovoza 2012. godine, posjetio je Nacionalni park Plitvička jezera. Na cjelodnevnom druženju i razgledavanju popraćenom visokim temperaturama i vedrim nebom nije nedostajalo dobrog raspoloženja. Mladi su članovi prilikom gableca na otvorenoj livadi prekrasne prirode izveli, iz zabave, pjesmu „O happy day“, pa potom još par njih, koje su privukle pozitivnu pažnju drugih posjetitelja. Uz pjesme su širili dobre vibracije i namamili osmijeh na lica mnogim posjetiteljima. Nakon cijelodnevnog druženja i rekreiranja, na povratku svojim domovima posjetili su Muzej domovinskog rata u Karlovcu.

Prostrane prirodne ljepote Nacionalnog parka, prekrasna flora i fauna, jezera modro zelene boje, čuveni slapovi,  i avanture mladog zbora zabilježene su fotografijama i ostat će u lijepoj uspomeni svih članova zbora i njihovih pratioca.

Slike u nastavku govore više od riječi:

Više...

Mjesecima planirani  posjet patru Zlatku Šafariću konačno se ostvario i to na sam Dan državnosti, 25. Lipnja 2012. godine. Krenuli smo u ranim jutarnjim satima po prekrasnom vremenu, bez daška vjetra i oblačka. Vožnja autobusom po serpentinama neke od članova zbora nije ostavila ravnodušnima.

Više...

20. studenog mješoviti zbor i muška vokalna skupina nastupali su na Festivalu svete Cecilije u varaždinskoj katedrali. Ove godine susret se održao10. put, a geslo je bilo  „Hvala ti što sam stvoren tako čudesno“. Između 40-tak zborova koji su nastupali u dva dana, obje naše sekcije su ostvarile zapažene nastupe. Time smo pokazali koliko smo napredovali u pjevanju od prošle godine, te dokazali da se možemo svrstati u sam vrh crkvenog pjevanja u našoj biskupiji.

Više...

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow