ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++Dragi župljani ponovno možete pročitati duhovnu misao za svaku nedjelju u rubrici Kutak za dušu koje piše Mijo Rak, toplo preporučam +++ Roditeljski sastanak prvopričesnika u Nedjelju 20.10.u 10.30. +++

Nemojte  pogasiti svjetiljku

i dati  da u vas uđe noć…

Vinko Kos

 

Zahvalna  sam župniku naše Župe Sveti Juraj na Bregu – Ivici Puškadiji – što me  potakao  da u povodu 100. obljetnice rođenja Vinka Kosa ukratko osvijetlim njegov život i  književno stvaralaštvo i podsjetim čitatelje na ovoga vrsnog umjetnika riječi koji je potekao iz našega zavičaja, ali je, nažalost, zbog torture na Križnome putu nestao neznano gdje u naponu svoga stvaralaštva, u 31. godini života.

„Dne 15. svibnja 1945. korablja uzkrsnule Hrvatske nasukala se na bleiburžkome polju. Englezi traže da vojska odbaci oružje. Samo častnici mogu zadržati pištolje (…).

Više...

Poštovani/e međimurke i međimurci, ljudi dobre volje dragi župljani

Radostan sam što Vas mogu pozvati kao organizator na 100. Obljetnicu rođenja Vinka Kosa „naše gore lista“.Rođenog na ovim preljepim brežuljicima u selu Vučetincu, dana 10.07.1914. od  roditelja Petra i majke Ane r.Bistrović.

Smatram našom zajedničkom dužnošću da je došlo vrijeme da ispravimo povijest tj. da zavrijedi da bude poštovan, nakon tolikih godina prešučivanja.

Mnogi ga nazivaju: „pjesnik slomljena pera i neznana groba“ dovoljno jasno da ipak dadnemo dolično poštovanje i zahvalu za velike stari koje je činio pjesnik rodljub Vinko Kos.

Ova godina u ovoj župi biti će godina posvećena Vinku Kosu, te kroz razne sadržaje obilježit ćemo tu veliku obljetnicu.

Više...

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow