ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Isus Krist  Kralj svega stvorenja

Svetkovina Krista Kralja svega stvorenja uvedena je 1925. godine, kao odgovor na sve jače nijekanje Isusa Krista. Uveo ju je papa Pio XI. na 1600. obljetnicu Nicejskog sabora koji je utvrdio vjeru Crkve u Kristovo božanstvo i čovještvo.Institucija "kralja" danas ima više simboličku  nego političku važnost, u zemljama gdje i danas postoji kralj. O kraljevima danas mnogi imaju sliku iz priča, bajki, koje pričamo djeci. Isus Krist nije kralj poput kraljeva koji su nekada u povijesti imali apsolutnu vlas nad svojim podanicima, niti poput kraljeva današnjice čija je vladavina simbolička. Njegovo je kraljevstvo jedinstveno i drugačije. On sam to nam je očito pokazao kada je svoj program zacrtao kao služenje. Nije došao biti služen, nego služiti. Služiti drugome, "oprati mu noge", tražiti i spasiti izgubljene, izliječiti srca slomljena, promijeniti iznutra, zbog neizmjerne ljubavi njegova srca, to je bit Isusovog kraljevanja. On je nesumnjivo Kralj istine, Kralj ljubavi, Kralj praštanja, Kralj koji je došao dati život za svoje prijatelje. Isusovo je prijestolje križ  na kojem nas je svojom mukom i smrću spasio. Isusova žrtva i njegovo kraljevanje mnogima se učinilo kao potpuni poraz, a ipak tim potpunim porazom proklijala je klica Uskrsa - najveće pobjede u povijesti. Jer smrt više ne kraljuje... I nas poziva biti kraljevima! Kraljevati ne znači vladati drugima, već služiti drugima, iz ljubavi. Tko služi, tko misli na drugoga, tko ljubi drugoga,tko prašta iz ljubavi - to je kralj, istinski kralj. Jednom će postati jasno da je svako uzdizanje sebe i vlast nad drugim potpuni promašaj, a da je žrtva iz ljubavi za drugoga jedini mogući naćin istinitog kraljevanja koje donosi život.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow