ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Treće nedjelje došašća, koja je i nedjelja Caritasa, 15. prosinca 2019. godine, na poldanjoj svetoj misi, našoj župnoj zajednici predstavili su se ovogodišnji firmanici. Kandidati za primanje sakramenta svete potvrde svojim su usklikom „Evo me!“ potvrdili da su spremni prihvatiti Duha Svetoga, treću božansku osobu, da ih još više jača u vjeri te da ih brani i štiti u njihovim izazovima odrastanja.

Trideset osmero firmanika uz svoje roditelje i kumove i cijelu župnu zajednicu radosno je sudjelovalo na euharistijskom slavlju u skladu s pozivom da se svi radujemo dok iščekujemo rođenje Spasitelja Isusa Krista. U svojoj je homiliji vlč. Ivica Puškadija pozvao firmanike i sve okupljene župljane na radost za koju imamo mnogo razloga jer kad smo radosni, tada smo i spremni za Kristov dolazak, a da bi se susret s Gospodinom mogao dogoditi, treba poravnati staze i dopustiti Bogu da nas vodi. Nije važno materijalno bogatstvo i svakodnevna žurba koja nam ne da disati, nego duhovna jakost i jačanje u vjeri, što je pokazao Ivan Krstitelj koji s radošću najavljuje Isusov dolazak, a sveti Jakov u svojoj poslanici, najavljujući da Gospodin dolazi, kaže da se valja strpiti, a onda dolazimo i do same biti došašća ili adventa: to je vrijeme iščekivanja i priprave za radosni blagdan Božića. U toj radosti zajedno smo u molitvama s budućim firmanicima i želimo im neka hrabro slijede Isusa Krista koji će im poslati Duha Svetoga, Gospodnji dar koji će kandidati primiti 1. svibnja sljedeće godine. Neka im naše molitve budu snaga da na svom putu nikad ne posustaju, već da s velikom radošću i veseljem svjedoče kako je Gospodin milosrdan, milostiv, uvijek i svugdje, kao Trojedini Bog koji upravlja svakim životom i nikada nikoga ne napušta.

 

Danijel Kralj

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow