ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Još dok sam bio dječak riječi koje slijede  duboko su me dirale i već tada zauzele posebno mjesto u mom srcu: „Zemlja Zebulunova i zemlja Naftalijeva, put uz more, s one strane Jordana, Galileja poganska –narod što je sjedio u tmini svjetlost vidje veliku; onima što mrkli kraj smrti obitavahu svjetlost jarka osvanu.“ Davno prije Isusovog rođenja ove je riječi napisao prorok Izaija, a kasnije te riječi citira evanđelist Matej, primjenjujući ih na Isusa. Bez imalo sumnje, kad samo malo zavirimo u povijest čovječanstva, lako je ugledati „narod koji je sjedio u tmini“. Ta tmina prisutna je i danas, u svakoj zloći, mržnji, kleveti, ogovaranju, ponižavanju i iskorištavanju; u svakoj nepravdi i ubijanju, u svakoj praznini koju ljudi nose u srcu i u svakoj patnji. Tu tminu, obasjalo je Božje svjetlo – Božja Riječ, Sin Božji, Isus Krist. Njegovom dolaskom započela je promjena na koju i on  poziva: »Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!“ Isus je činio dvoje: propovijedao o Kraljevstvu Božjem i ozdravljao bolesne i grešnike. Tu je pokazao silnu mudrost i  snagu, jaču od svih ljudskih tmina. Važno je samo povjerovati u njega i iskrena srca  mu zavapiti. Bit evanđelja sadržana je u Božjoj, neizmjernoj, milosrdnoj ljubavi prema čovjeku. Ta otkupiteljska ljubav izvršena  do kraja, na križu, zapečatila je i unosi svjetlo u sve dane, do kraja povijesti. Isus je svjetlo naroda, ali on je i svjetlo u srcu svakoga čovjeka. To svjetlo je poput plamička zapalio u srcima apostola u Kafarnaumu, koje treba za ovaj veliki zadatak širenja tog svjetla kad je pozvao Andriju i Petra, Jakova i Ivana. I mi danas, poput apostola, na obalama Galilejskoga mora, možemo čuti Isusov poziv i možemo postajati glasnicima svjetla koje tminu obasjava i mijenja ljudska srca i povijest. Dopustimo mu da nas dodirne njegova blaga i duboka svjetlost i hodajmo s vjerom, radosno naprijed. Tko gleda u Njega imat će budućnost i život u punini, bez obzira što će to biti kroz križeve koje treba ponijeti svatko koji ga hoće slijediti.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow