ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

"Vi ste sol zemlje..." "Vi ste svjetlo svijeta..." Ovo su riječi koje nam Isus govori u sutrašnjoj 5. nkg. Sol čuva od raspadnja i smrti, daje okus cijeloj hrani u koju je stavljena. I svjetlost se daje za druge i bez nje bi čovjek potonuo u mračne dubine. Zapravo, sutrašnje je evanđelje toliko jednostavno za shvatiti, ali nije ga lako živjeti jer traži trajni trud i napor. Ipak, moguće je i izuzetno je važno jer Onaj koji to od nas traži daje i snagu!

Kako biti sol i svjetlo izvrsno nam opisuje prorok Izaija u 1. sutrašnjem čitanju pa ga je šteta interpretirati jer samo sebe potpuno jasno objašnjava: "Ovo govori Gospodin: 'Podijeli kruh svoj s gladnima, uvedi pod krov svoj beskućnike, odjeni onog koga vidiš gola i ne krij se od onog tko je tvoje krvi. Tad će sinut poput zore tvoja svjetlost i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a slava Gospodnja bit će ti zalaznicom.' Vikneš li, Gospodin će ti odgovorit, kad zavapiš, reći će: ’Evo me!’ Ukloniš li iz svoje sredine jaram, ispružen prst i besjedu bezbožnu, dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini i tama će tvoja kao podne postati.'" Preporučam poslušati pjesmu Nebeskog grada. Na google upišete "Nebeski grad post" i naći ćete je. Prekrasno...

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow