ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

U petak, 14. veljače 2020. godine naša je župa proslavila prvo ovogodišnje proštenje euharistijom povodom blagdana Svetog Valentina. Misno slavlje u 11 sati predvodio je župnik iz Murskog Središća, vlč. Marijan Horvat, uz suslavlje našeg župnika Ivice Puškadije i još osmorice svećenika kako umirovljenih tako i iz našeg dekanata, a euharistiji je prethodila sveta ispovijed, dok je večernju misu u 18 sati predvodio vlč. Puškadija.

U svojoj je homiliji vlč. Horvat govorio kakva ljubav treba biti istaknuvši da je Bog ljubav i kad god čitamo Sveto pismo, riječ Bog možemo zamijeniti riječju ljubav. Za ljubav se potrebno žrtvovati za drugoga, ponekad šutjeti kad bismo htjeli progovoriti i znati ljubiti kao što Bog nas ljubi i kao što je Isus Krist pokazao ljubav za svakoga čovjeka kad je na križu pobijedio smrt. Valja slijediti svetog Valentina (ili, po riječima predvoditelja mise, svetog Zdravka) koji je svojim životom pokazao svoju ljubav prema Bogu i bližnjima. U tom je smislu potrebno imati srce za bližnje, a srce označuje naše misli i koga volimo, za njega se i molimo Gospodinu i svetom Valentinu.

Na kraju mise vlč. Ivica Puškadija zahvalio je Trojedinom Bogu, predvoditelju euharistije i svim ostalim svećenicima što su uveličali proštenje, pjevačkom zboru naše župe koji je i ove godine s radošću proslavio Boga i mnoštvu vjernika koji su došli čestitavši imendan svima koji nose ime sveca kojeg smo proslavili.

Zatim je čestitao bračnom paru Mariji i Ivanu Novaku iz Frkanovca Dijamantni pir, odnosno 60 godina braka, poželjevši obilje zdravlja, veselja i Božjeg blagoslova uz još mnogo sretnih zajedničkih godina. Dvoje slavljenika dobilo je na dar sliku Majke Božje Lauretanske pred čijim su oltarom izrekli svoje obećanje na dan svoga vjenčanja, a danas u radosti u zajedništvu svoje obitelji zahvaljuju za sva primljena dobročinistva koje im je udjelio Bog i nebeska majka Marija,primili su i buket crvenih ruža u ime naše župne zajednice. Svi župljani naše župe od srca želimo da njihova radost bračnog života u ljubavi traje i dalje i da ustraju u vjeri i s veseljem slijede Gospodina kao što su i do sada činili.

p.s. Kao uspomena na ovaj dan rijetka prigoda, a i povijesni događaj da su naši dijamantni mladenci napravili zajedničku fotografiju sa osam svećenika kod oltara.


Danijel Kralj, autor članka

Dragutin Kolac, fotograf

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow