ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na početku preljepog dana suncem obasjanim, okupili smo se na slavlje sv. mise u župnoj crkvi sv. Jurja mučenika u Lopatincu, a koje je predslavio vlč. Puškadija, župnik. Pristigao je ljepi broj župljana naše župe i okolnih župa.

Ovaj tjedan završetak je kvatrenog tjedna upravo u subotu, u kojima Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi na velike nakane Crkve i svijeta.  Proljetne kvatre u prvom korizmenom tjednu posvećuju se pokori i obraćenju, a upravo pobožnost križnog puta potiće vjernike da  svoj život posvećuju Bogu za vlastito obraćenje i spasenje duše.

Tako je i ove godine izabrano geslo :“ Hoće li tko za mnom, neka danomice uzima svoj križ i neka ide za mnom“.

Tako nakon euharistije izvora i vrhunca našeg života, uz riječi ohrabrenja našeg župnika hrabro svi prisutni započeli smo pobožnost. Sa zvonika  crkve odjekivao je zvon svih pet zvona, a procesiji je krenula uz križ Kristov kao svjedoci Isusa Krista, od onih najmlađih od 4.god. do najstarijih 90.godina. Svaka postaja posebno je dirnula prisutne na pobožnost prema Kristu patniku, strpljivom i mnogoga milosrđa.  Vrijeme je prolazilo i naša procesija koja je brojila više i manje broj od  250 vjernika, prošla je u deset sati gotovo 26.km kroz svih devet sela naše župe. Uz križ Kristov uz zajedništvu kao živa crkva još jednom pokazali smo da premda slabi, malovjerni, i grešni želimo biti Isusovi učenici.

Posebno je ljep običaj da se počasti sve pješeke hodočasnike prilikom dolaska u selo kuda prolazi procesija, te se i ovom prilikom od srca zahvaljujemo, kao organizator svim udrugama naše župe, kapelskim semeštrima i zvonarima, a  koji su od srca i sa ljubavlju pripremali malu okrepu, naka Vam Bog obilno nagradi vaš trud.

Završna molitva bila je u crkvi premda umorni svi puna srca i radosni uputili smo se svojim kućama, do iduće godine na istom mjestu!

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow