ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

"Ja ću otvoriti vaše grobove, izvesti vas iz vaših grobova, narode moj, i odvesti vas u zemlju Izraelovu! I znat ćete da sam ja Gospodin kad otvorim grobove vaše i kad vas izvedem iz vaših grobova, narode moj! I duh svoj udahnut ću u vas da oživite i dovest ću vas u vašu zemlju i znat ćete da ja, Gospodin, govorim i činim."  Prorok Ezekiel ove riječi nade piše u babilonskom izgnanstvu, kada Izraelci jako trpe zbog čežnje  za svojom domovinom. Ropstvo im je poput smrti, poput groba. Bog to može i hoće promijeniti. Iako je odlazak u ropstvo bio smatram kaznom za grijehe, Bog, milosrdan, pun sućuti, milostiv, šalje svoje proroke  da probude nadu u srcu svoga naroda.

Isus, Gospodin, budući pobjednik nad smrću, Lazarovu smrt naziva snom... Za Boga, smrt je uistinu san. To je jasno nakon uskrsnuća. Ipak, za nas ljude smrt je najveća ugroza, izvor tjeskobe i straha. Dolazeći Marti i Mariji, kada je umro njihov brat, a njegov prijatelj, Lazar, Isus je pokazao svoju blizinu sa svakim čovjekom. Isus je najbolji prijatelj kojega bilo tko može poželjeti. Došao je dati život za svakoga čovjeka, ali to spasenje u vjeri i kajanju treba prihvatiti i njega u svoj život zazvati. Iako zna da smrt nije kraj, gledajući tugu svojih prijatelja Isus je potresen.  "I zaplaka Isus." Naš Bog je suosjećajni Bog koji nije ravnodušan na našu situaciju, na našu patnju. Uz nas je, s nama trpi. Njegove snažne riječi toliko su nam dragocjene danas dok smo u tjeskobi zbog straha od smrti, dok smo ugroženi potresima: "Ja sam uskrsnuće i život:tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada."

To povjerovati, s Bogom se pomiriti - to je put nade koji nam danas treba. To je najvažnije. Tko god teško trpi, tko god se boji i u tjeskobi je, neka od srca vapi Gospodinu Isusu i prikaže mu svoje trpljenje i on će ga zagrliti i darovati mu svoj mir jači od svakog nemira.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow