ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna Tribina utorkom 07.12.u 18.00. Pastoralni centar, a gost večeri Zlatko Krznarić,dobro došli +++

 

Poštovani župljani braćo i sestre! Danas se trebala održati korizmena ispovjed u našoj župi, no zbog okolnosti korona virusa sve se odgađa do daljnjeg. Bog nam je dao to blagoslovljeno vrijeme korizme, da poniremo u dubine svoga srca i da tražimo put do Boga, kroz osobnu molitvu, pokoru i post.  Vjerujem da smo na pravom putu i da nas Bog ne ostavlja, jer On nas tješi u svakoj našoj nevolji.

Kao župnik osjećam radost da Vam se obratim sa ovih nekoliko rijeći,  da smo duhovno još više sada povezani molitvom i misom, a koju svakog dana prikazujem u crkvi za župljane žive i pokojne. Posebno i za naše „heroje“ koju nam pomažu u ovim teškim trenucima pandemije, a to su lječnici, medicinske sestre, čistaćice, Stožer cilne zaštite, i  nebrojeni volonteri na terenu jednom riječju: “Ljudi velikog srca“.

Preporučam ih i u vaše molitve potrebno im je da svi zajedno molimo na  tu nakanu, i da „Ostanemo doma“.

Danas je ujedno 15. godišnjica smrti Sv. Ivana Pavla II. koga mi posebno štujemo kao narod, ali i kao župljani, prisjetimo se njegova života i svjedoćanstva kojeg nam je ostavio do kraja svoga života s Bogom i Marijom, u trpljenju strpljiv, u bolesti pokazuje nam primjer hrabri nas i daje nam snagu,a u smrti zajedno za živom i proslavljenom Crkvom! Imamo velikog zagovornika na nebu molimo mu se, kao i Bl. Alojziju Stepincu!

U toj radosti danas upravo želim Vas obavijestiti sa radovima na našoj crkvi.  Vrijedni radnici započeli su sa montažom nadgrobnih spomenika župniku i kapelanu iz 18.st. u cinktoru crkve, a koji već nekoliko godina unazad temeljito su obnovljeni, i tako dva bijela anđela natrag su se vratila k Sv. Jurju!

Nekad su bili postavljeni na našem groblju kod križa, prvotno stajala uz grob u cinktoru, no zbog dotrajalosti zajedničkim snagama Općine i Župe ponovno im je vraćana ljepota.  Jedan jedini razlog osobno me vodio u samoj realizaciji ovog projekta, a to da  je svećenik župnik vlč. Ivan Mihanović graditelj sadašnje Crkve  u zajedništvu sa župljanima, gorljivi širitelj Marijine pobožnosti osobito prema Majci Božjoj Lauretanskoj, graditelj zgrade sadašnje Općine.  Jednom rijeću zadužio nas je,i zahvalnosti vraćamo spomen na njegov plemeniti život. Isti ništa nije ponio iz ovog svijeta, tjelo mu počiva zajedno sa kapelanom vlč. Matijom koji nije napuno ni tridesetu god. života dok je umro, dok župnik Ivan umro u pedeset godini života, izmoreni trudom za spas duša blago u Gospodinu preminuli.  U cinktoru gdje smo posebnim radarom ustvrdili njihova tijelesa koja iščekuju dan Uskrsnuća, uz kapelu Sv.Jurja okrenuti prema crkvi da im uvjek pogled dopire na ljepotu Božjeg hrama i da se za nas mole.

Dragi župljani i dva bijela anđela, imaju sklopljene ruke u molitvi i mi sljedimo taj primjer!

Najvažnije je da ostanemo zdravi i slušamo preporuke onih koji nam svima žele dobro! Ostanimo doma!

Neka Vas Bog blagoslovi i čuva, od srca želi i moli:

Vaš župnik Ivica

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow