ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna Tribina utorkom 07.12.u 18.00. Pastoralni centar, a gost večeri Zlatko Krznarić,dobro došli +++

Danas su dovršeni radovi na motaži nadgobnih spomenika župniku vlč. Ivanu Mihanoviću i kapelanu vlč. Matiji Stepčiću u cinktoru naše župne crkve, a  na mjestima gdje su i njihova posljednja počivališta.
Uoči sutrašnjeg dana 7. aprila  pišem ovaj zapis i vijest jer se navršava 269.god. od smrti župnika vlč. Ivana Mihanovića koji je na taj dan svoju dušu predao Bogu. Tako svi možemo biti ponosni da smo sačuvali spomen na svećenike koji su službovali u ovoj župi. Preporučam njihove plemenite duše u vaše molitve da ih se sjetite osobito župnika vlč. Ivana Mihanovića!

p.s. Prilažem i životopis župnika vlč. Ivan Mihanović kojeg je osobno on svojom rukom zapisao u župnu spomenicu ove župe u 18.st.
Rodio se 20.11.1701. od roditelja Ivana i Barbare r. Češković u mjestu Jančevec kod Krapinskih Toplica. 20.06.1716. majka Barbara svoga sina vodi svom stricu vrlo poštovanom gospodinu Pavlu Češkoviću, kanoniku zagrebačke katedralne crkve i njenom višem nadstojniku i revno ga moli da uzme Ivana pod svoju skrb. 23. kolovoza 1724. poslan je Ivan na studij u Beć na hrvatski kolegij studija folozofije. 1727. poslan je Ivan na kolegij Sv. Apolinara u Rim na studij teologije. Zaređen od samog najvišeg svećenika pape Bendikta XII.(1724-1730) sa sobom  iz Rima  ponio ikonu Majke Božje iz Loreta koju mu je blagoslovio sam papa.
Ivan Mihanović postaje župnikom ove župe 31.travnja 1732. Uveo štovanje Marije Lauretanske, graditelj sadašnje crkve, župnog dvora. Gospodin Mihanović brižni skrbnik preslavne kapele Blažene Djevice Lauretanske, od plemenitog hrvatskog roda pobožno u Gospodinu preminuo 7.travnja 1751. pokopan u kapeli Sv. Jurja unutar cinktora istoimene crkve.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow