ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Muka, smrt i uskrsnuće Isusovo- vazmeno otajstvo, pashalno otajstvo, trajno su prisutni u našem zemaljskom životu. Kao što je izraelski narod iz egipatskoga ropstva, Božjom snagom izveden i preko Crvenog mora i pustinje doveden u zemlju obećanja, tako i novi narod Božji - Crkva, po Isusovoj muci, smrti i uskrsnuću, prelazi iz ropstva grijeha u novi život slobode djece Božje. To se već ostvarilo u Isusu, a u nama se još treba do kraja ostvariti. Isusovim uskrsnućem obznanjena je i postala vidljiva jasna perspektiva ljudskoga života. Čovjek nije stvoren za smrt već za  život vječni u radosti, u slavi, zajedništvu s Bogom. Kakvi će to biti susreti, kakva će to biti radost kad se jednom susretnemo kod Gospodina? Uskrsli Isus, koji se učenicima ukazivao do Uzašašća i danas je kao Uskrsli živ među nama. Nikakvi zidovi, vanjski ni unutarnji, ne mogu ga zaustaviti. On i nama danas daje dovoljno sigurnosti vjere kojom ga možemo prepoznati i slijediti. Uskrsnu kako je rekao! Neka naša radost zbog ove činjenice, nikada ne prestane!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow