ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU- OPATIJA - ISTARSKE  TOPLICE, petak, 28.08.

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju  u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Istre s pauzama na putu. Po dolasku u Opatiju slijedi razgled i sveta misa. Pauza za šetnju, kavu i kupanje. Nastavak putovanja do Istarskih Toplica. Smještaj u hotel. Večera.  Noćenje.

 

2. DAN: ISTARSKE TOPLICE- ROVINJ -GROŽNJAN-BUJE-ISTARSKE TOPLICE, subota, 29.08.

Doručak. Nakon doručka polazak prema Rovinju s zaustavljanjem uz LIMSKI KANAL - jedan od najljepših prirodnih fenomena istarskog poluotoka. Dolazak u ROVINJ.  Razgled starog grada, barokne trobrodne crkve Sv. Eufemije sa zvonikom visine 60 metara, s  jedinstvenim kipom sv. Eufemije na vrhu. Slijedi šetnja pored gradske palače sa starom vijećnicom, Gradske ure... Slobodno vrijeme za uživanje u znamenitostima grada, kavi, ručku...

Vožnja do GROŽNJANA- mjesta iznad doline rijeke Mirne na brežuljku nadmorske visine od 228 m. Srednjovjekovna urbana cjelina ostala je uglavnom nedodirnuta do danas, dio je općine Buje. Slijedi nastavak putovanja za BUJE-gradić koji se nalazi na nekoliko brežuljaka, srednjovjekovni utvrđeni dvorac, na gradskom trgu se nalazi venecijanska – gotička palača iz 15. st. i lođa iz 16. st. Posjet gradske jezgre te  crkve Marije Milosrdnice i crkve svetog Servola. Večera. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: ISTARSKE TOPLICE -SV.PETAR U ŠUMI – ALEJA GLAGOLJAŠA – HUM -PAZIN – SVETI JURAJ NA BREGU, nedjelja,30.08.

Doručak.

Nastavak puta prema SV. PETRU U ŠUMI. Tu je pavlinski samostan i župna crkva sv. Petra i Pavla u kojoj se čuva slika čudotvorne čestohovske Gospe koja je prema starim crkvenim zapisima prosuzila na Badnjak 1721. godine ta mnogima donijela ozdravljenje. Sveta misa. Nastavljamo do Roča gdje započinje poznata Aleja Glagoljaša, koja završava u najmanjem gradu na svijetu Humu. Nastavljamo prema Pazinu.

Kratki posjet povijesne jezgre PAZINA, poznatog po Kaštelu sagrađenom na litici, oko 130 m iznad ponora Jame u koji ponire Pazinčica.  Sveta misa. Povratak prema Svetom Jurju na Bregu.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1350  kn

Doplata za jednokrevetnu sobu

CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom na navedenim relacijama, pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 polupansiona (doručak, večera, noćenje), troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu.

Cijena ne uključuje: Ulaznice za dodatni razgled muzeja i crkvi .

 

Putujte sa Smislom !

Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu.  Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje.

* Upisi za hodočašće u Istru vrše se u župnom uredu u uredovno vrijeme, sve dok bude slobodnih mjesta, a kod upisa daje se akontacija u iznosu od 500,00 kn!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow