ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna kateheze ovaj tjedan subota 28.05. firmanici u 7.20. +++

Prva Sveta Pričest u našoj župi svečano je podijeljena u nedjelju 28.lipnja. Misno slavlje predvodio je župnik vlč. Ivica Puškadija uz prisustvo mnoštva vjernika, ponajprije iz obitelji prvopričesnika, krsnih kumova i rodbine. Ove godine sakramentu Prve Svete Pričesti pristupila su 53 prvopričesnika.

Za slavlje prve svete pričesti prvopričesnici i roditelji pripremali su se trodnevnom duhovnom obnovom u kojoj je vlč. župnik tumačio sakramante Euharistije i Sv. Pokore-ispovjedi, želeći još više približiti to najveće otajstvo naše vjere, a koje je za nas kršćane izvor i vrhunac svega našeg života.

Posljednji dan trodnevnice upriličena je prva sveta ispovijed, a na raspolaganju za svetu ispovijed bili su svećenici župnici susjednih župa. Zajedno sa svojom djecom k svetoj ispovijedi došli su njihovi roditelji.

U nedjelju na Svetoj Misi Prve svete pričesti uz skladne dječje glasove u svojim pjesmama vjeroučenici su izrazili radost susreta s Gospodinom, pod prilikama kruha i vina. Jednako tako tu su radost izrekli u stihovima recitacija, u prigodnom programu, za ovu posebnu Svetu Misu.

Na kraju je župnik zahvalio svima za brigu i trud koji ulažu u djecu, i pozvao roditelje da u kršćenskom odgoju ne zaborave nikad na najveće vrijednosti života, a to su ljubav prema čovjeku i prema Bogu. Podjeljivanje i primanje svetih sakramenata znak su vjere i hoda u vjeri i vjernosti katoličkom nauku i Crkvi!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow