ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Četvrtog srpnja u našoj župi tridesetosmero mladih je primilo sakrament potvrde po rukama mons. Josipa Mrzljaka, varaždinskog biskupa u miru.

Ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta potvrde pripremali su se za ovaj svečani i jedinstveni čin u njihovom životu vjeronaukom u školi, katehezama u župi, a posebno trodnevnicom kojom je predsjedao župnik.

Na sam dan slavlja sakramenta potvrde euharistijskim slavljem  predsjedao je mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji svećenika Štrigovskog dekana na čelu s dekanom vlč. Ivanom Hrcegom i župnikom vlč. Ivicom Puškadijom te umirovljenim svećenicima.

Biskup je u homiliji potvrđenicima osvijestio važnost vjere koja je utemeljenja na poznavanju istina vjere i osvjedočena životom.  Primanju „ Pečata Dara Duha Svetoga“  krizmanici su pristupili radosno, ali i s ozbiljnošću znajući da ovim činom govore svoj „Da.“, ali i „Evo me.“ Gospodinu i Crkvi.

Na koncu slavlja potvrđenici su uputili zahvalu, a nakon njih zahvalu je uputio župnik.

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow