ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župne kateheze za prvopričesnike i firmanike se odgađaju do daljnjega zbog novonastale epidemiološke situacije. Hvala na razumijevanju. +++

 

Umirovljeni biskup mons. Josip Mrzljak zajedno sa mons. Antunom Perčićem generalnim vikarom Varaždinske biskupije i domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom posjetili su Kapelu Srca Isusova u Brezju koja je  stradala u nedavnom  podmetnutom požaru 29.07.2020. u ranim jutarnjim satima.

Gradnja same kapelice započela je početkom 20.st.,ima otvoreni toranj kroz koji se ulazi u kapelu, a izgrađena je darovima samih mještana i bila je na ponos generacijama koji su sa velikom ljubavlju o njoj brinuli. Najvećim djelom nakon požara uništena je unutrašnost kapele sa svim pripadajućim inventarom, matrijalna šteta je golema.

Sam umirovljeni biskup Josip u ovim teškim trenucima dao je utjehu okupljenim mještanima spomenuvši Isusove riječi: “Mene su progonili i Vas će progoniti  poraditi istine“ u molitvi svi zajedno kao zajednica  žive Crkve molili smo za obnovu i progonitelje Crkve na razini sveopće Crkve, a molitvu smo završili posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovom i blagoslovom oca biskupa.

Zlo je jako no dobro treba pobjediti, zato ujedinimo se svi zajedno da sama Kapelica bude još i ljepša i da joj povratimo izgled koji joj i pripada u slozi kako kaže poslovica Sloga kuću gradi, neka nam u tim nastojanjima bude na pomoć Božansko Srce Isusovo!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow