ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

 

Umirovljeni biskup mons. Josip Mrzljak zajedno sa mons. Antunom Perčićem generalnim vikarom Varaždinske biskupije i domaćim župnikom vlč. Ivicom Puškadijom posjetili su Kapelu Srca Isusova u Brezju koja je  stradala u nedavnom  podmetnutom požaru 29.07.2020. u ranim jutarnjim satima.

Gradnja same kapelice započela je početkom 20.st.,ima otvoreni toranj kroz koji se ulazi u kapelu, a izgrađena je darovima samih mještana i bila je na ponos generacijama koji su sa velikom ljubavlju o njoj brinuli. Najvećim djelom nakon požara uništena je unutrašnost kapele sa svim pripadajućim inventarom, matrijalna šteta je golema.

Sam umirovljeni biskup Josip u ovim teškim trenucima dao je utjehu okupljenim mještanima spomenuvši Isusove riječi: “Mene su progonili i Vas će progoniti  poraditi istine“ u molitvi svi zajedno kao zajednica  žive Crkve molili smo za obnovu i progonitelje Crkve na razini sveopće Crkve, a molitvu smo završili posvetnom molitvom Presvetom Srcu Isusovom i blagoslovom oca biskupa.

Zlo je jako no dobro treba pobjediti, zato ujedinimo se svi zajedno da sama Kapelica bude još i ljepša i da joj povratimo izgled koji joj i pripada u slozi kako kaže poslovica Sloga kuću gradi, neka nam u tim nastojanjima bude na pomoć Božansko Srce Isusovo!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Hodočašće - Slavonija i Baranja

1. DAN: SVETI JURAJ NA BREGU - POŽEGA - SL. BROD - VINKOVCI, 11.07.2022. ponedjeljak

Polazak ispred crkve u Svetom Jurju u 7,00. Vožnja turističkim autobusom u smjeru Požege, grada koji leži u plodnoj dolini okruženoj vijencem starog gorja: Psunj, Papuk, Krndija, Dilj i Požeška Gora. Posjetit ćemo prekrasan Trg Svetog Trojstva koji je u srednjem vijeku površinom bio najveći trg u Hrvatskoj. Okružuju ga starogradske zgrade sa baroknim boltama čime cijelom trgu daju jedinstveni izgled. Nakon pauze za ručak i kavu, prošetat ćemo do crkve svetoga Lovre. U blizini se nalazi i novouređeni Trg Svete Terezije Avilske. Slijedi obilazak i Sv. misa u katedrali sv. Terezije i, prema dogovoru s biskupijom, posjeta Dijecezanskog muzeja. Nastavljamo putovanje do Slavonskog Broda gdje ćemo posjetiti Tvrđavu Brod i glavni gradski trg nazvan po spisateljici Ivani Brlić Mažuranić, najpoznatijoj stanovnici Slavonskog Broda. Šetnja trgom i kratki razgled, te odlazak do šetnice uz rijeku Savu gdje se nalazi Franjevački samostan i crkva Presvetog Trojstva koji su građeni prema vojničkim nacrtima, poput tvrđave. Samostan uz redovne aktivnosti poput održavanja misa, ispovijedi, duhovnih obnova, klasičnih koncerata i sl., 2020. godine postaje i sjemenište. Slijedi vožnja do Vinkovaca. Smještaj u hotel (Hotel „Slavonija“ *** u samom centru Vinkovaca), večera, noćenje.

Župne tribine ponedjeljkom

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow