ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

VETERNICA, 24. 9. 2020.


I ove godine u Duhovnom centru Varaždinske biskupije na Veternici od 21. do 24. rujna održane su duhovne vježbe za svećenike. Uz molitvu i razmatranja, koje je vodio ravnatelj Duhovnog centra preč. Damjan Koren, posebnost ovih duhovnih vježbi bila je u tome što su svećenici cijelo vrijeme, uz post o kruhu i vodi, bili u tišini i šutnji.


Uz prirodne ljepote krajolika i ambijent ovog nekadašnjeg pavlinskog samostana, u kojem su još prije četiri stoljeća redovnici pavlini iz Lepoglave nalazili snagu i odmor za svoj duh i mjesto za susret s Bogom, ove duhovne vježbe, kao i „Vikend posta, molitve i šutnje“ koji se održavaj za vjernike laike tijekom godine, potvrđuju da je i današnjem čovjeku potrebno isto.

 

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow