ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ Župna Tribina utorkom 07.12.u 18.00. Pastoralni centar, a gost večeri Zlatko Krznarić,dobro došli +++

Ovogodišnji program zaštitnih radova financiranih sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske obuhvatio je nastavak radove konstruktivne i građevinske sanacije krova cinktora.

Radovi su uključili postavu radne skele s vanjske i unutrašnje strane cinktora, demontažu pokrova od biber crijepa i drvene krovne konstrukcije, uklanjanje betonskog krovnog vijenca koji je prouzročio znatna oštećenja na zidanoj konstrukciji cinktora i izvedbu novog krovnog vijenca u opeci s prepustima radi formiranja holkela, ugradnju nove drvene krovne konstrukcije (uz prethodnu zaštitu drvene građe) te novog pokrova od biber crijepa uz ugradnju bakrenog lima nad krovnim uvalama. Na rogove krova postavili su se prirošci radi poštivanja izvornog oblikovanja krovne plohe.

Dosadašnji izvedeni radovi uključili su zamjenu kamenih stupova cinktora, izvedena je konstruktivna sanacija temelja i zidane nosive konstrukcije te odvodnja oborinskih voda u unutrašnjosti cinktora u dužini od 150 metara. Izvedeni su konzervatorsko-restauratorski radovi na gornjem dijelu ulaznog portala i skulpturama te preostalim kamenim stupovima. Izvedeni su radovi na rekonstrukciji sanitarnog čvora te dijelu vanjske drenaže. Obijena je vanjska i unutarnja žbuka te su 2018. godine započeti radovi na rekonstrukciji krovišta cinktora.

Predmetni radovi se izvode sukladno Građevinskoj dozvoli klase: UP/I-361-03/15-01/000072, ur.broj: 2109/1-09-2/01-15-0006 od 03. prosinca 2015. izdanoj od strane Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije.

Program zaštitnih radova na cinktoru provodi Hrvatski restauratorski zavod iz Zagreba pod vodstvom Ane Škevin Mikulandra. Radove je izveo obrt „Graditelj “, vlasnika S. Huzjaka iz Varaždinskih Toplica. Stručni nadzor nad radovima je M. Vujasinović, iz tvrtke "Intrados projekt" d.o.o. iz Zagreba, a konzervatorski nadzor I. Peharda iz Konzervatorskog odjela u Varaždinu.

 

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Župne tribine utorkom

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow

40 dana za život

  • An Image Slideshow