ŽUPA SVETI JURAJ NA BREGU

Get Adobe Flash player
+++ +++

Vi, veliki, uzmite dječje oči da gledate život drukčije. Uzmite dječji san za izgubljenim rajem.

Uzmite dječji smiješak i njegovu radost zbog malih stvari.Uzmite dječje srce da vjerujete u ljudsku ljubav.

 

Postani poput djeteta: jednostavan, spontan, radostan. Ne budi kao bačva puna problema. Jer, kadar si i nasmijati se, zar ne? Pokušaj svaki dan iznova voljeti ljude koji su tu oko tebe. Pokušaj u tišini liječiti rane ljudima koji plaču i koji su očajni. Daruj od svoje ljubavi onima koji su premalo voljeni. Ti si divna osoba. Sreća drugih u tvojim je rukama!

Phil Bosmans

Akcija Župnog Caritasa Župe Sv. Jurja na Bregu  u suradnji sa Dječjim vrtićima „Jurovska pčelica“- Lopatinec, „Žibeki“  PO Brezje, kao i “Žibeki„ - Čakovec,  “Žibeki“ PO Pribislavec i ove godine u mjesecu prosincu koji se naziva „mjesec darivanja“ pokazao veliko srce djelima ljubavi.

Naime unazad nekoliko godina akcija Župnog caritasa  „Djeca djeci“ postala je tradicija, a ukljućuju se Dječji vrtići u kojima djeca zajedno sa svojim roditeljima, tetama u vrtiću poklanjaju prekrasne poklone djeci bez roditeljske skrbi, da i oni osjete da nisu zaboravljeni, djetinja ljubav jest naiskrenija nešto naljepše što svoj djeci treba.

O djeci se brinu sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova na Vrhovcu u Zagrebu. Danas prije podne svi pokloni došli su do onih kojima su i namjenjeni, sa velikom radošću Sestre primaju poklone koji će biti podjeljeni djeci na Isusov rođendan, obaćavaju moliti za svoje dobročinitelje!

Ovim putem kao župnik ove župe želim izreći jedno veliko Hvala svim Dječjim vrtićima, djeci, roditeljima, tetama i ravnateljicama Vrtića neka Vam Bog nagradi vaše dobro djelo, a djete Isus neka se rodi u srcima sviju nas!

Dobro se dobrim vraća!

Raspored vjeronauka

Obavijesti o smrti

  • An Image Slideshow

Crkva iz zraka

  • An Image Slideshow

Molitva Majci Božjoj Lauretanskoj

MOLITVA MAJCI BOŽJOJ LAURETANSKOJ, ZAŠTITNICI ŽUPE SV. JURAJ NA BREGU

Presveta Bogorodice! Tvoj sveti lik nije uništen u urušenju Crkve.
Čudesno sačuvan postao nam je znakom da ti u srcu  naše župe želiš na osobit način biti prisutna kao Zaštitnica i Utočište svima koji ti povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti, tvome Srcu povjeravamo i predajemo svako dijete i sve mlade, bolesnike i patnike, siromahe naše župe i Domovine.
Pohodi sve naše obitelji i uvedi u njih jedinoga Spasitelja Isusa Krista da budu zdrave, vjerne i potomstvom blagoslovljene.

Marijo Lauretanska, moli za nas i moli s nama za mir u našoj ispaćenoj Domovini, da kroz sve poteškoće i opasnosti života sretno stignemo u radost Presvetoga Trojstva, da ga hvalimo i slavimo u sve vijeke vjekova.
Amen.

Majko Božja Lauretanska- moli za nas!

Panorama crkve

  • An Image Slideshow

Laudato TV

  • An Image Slideshow